Îndemn la nerespectarea legii, de la tribuna Parlamentului. George Simion, către cei carantinaţi: „Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele AUR, George Simion FOTO Inquam Photos /  George Călin
Copreşedintele AUR, George Simion FOTO Inquam Photos /  George Călin

Copreşedintele AUR, George Simion, a avut, joi, la tribuna Parlamentului, o nouă ieşire controversată, după ce i-a îndemnat pe cei peste 100.000 de români aflaţi acum în carantină să iasă din case, pentru a „colinda”.

„Nu pentru asta au murit românii, nu pentru asta - ca să fie arestaţi la domiciliu 115.000 de fraţi de-ai noştri care sunt perfect sănătoşi şi care au teste că sunt sănătoşi. Sunt închişi şi arestaţi (...) Staţi liniştiţi, dragi români, puteţi să ieşiţi liber să vă luaţi în braţe rudele, prietenii, pentru că niciun sistem represiv din lumea asta nu vă poate închide la domiciliu, mai ales 115.000 de oameni”, a afirmat George Simion de la tribuna Parlamentului, în şedinţa dedicată Revoluţiei din decembrie 1989.

„Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă unii de alţii şi luptaţi pentru libertate. Vom muri şi vom fi liberi, ducem lupta generaţiei din 1989 până la capăt, eroii noştri nu mor niciodată şi libertatea este sfântă", a completat copreşedintele AUR. 

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, i-a recomandat să respecte legea, nu să îndemne la nerespectarea ei: „Aş vrea ca în Parlamentul României, totuşi, să le spunem românilor că trebuie să respecte legile în vigoare, nu să le încalce, pentru că suntem în Parlamentul României, nu să instigăm să încalce legile României”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite