Novak: „UDMR a investit în sport”. Ce nu spune însă ministrul şi care ar putea fi urmările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak FOTO Arhivă
Eduard Novak FOTO Arhivă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a transmis că UDMR, formaţiunea politică din care face parte, a investit în construirea şi modernizarea mai multor „baze sportive, bazine de înot, săli de sport şi alte facilităţi sportive”. Ministrul a omis însă să spună că banii provin din bugetul statului, lăsând astfel loc de interpretare.

„În ultimul an şi jumătate, UDMR a construit şi modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport şi alte facilităţi sportive, a sprijinit elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă căreia îi pasă de sport şi de viitorul acestuia”, a scris ministrul pe Facebook. 

Eduard Novak nu a precizat însă şi sursa sumelor de bani pentru investiţiile menţionate, adică bugetul statului, fapt ce lasă loc de interpretare şi poate induce în eroare. 

Potrivit GSP.ro, ministrul a fost prezent la meciul dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana, unde a făcut mai multe precizări cu privire la legea care cere ca 40% dintre sportivii de pe teren să fie români.

„Foarte frumos, mă bucur că băieţii au respectat cei 40%. Vreau să felicit pe această cale echipele care au respectat cei 40%. Două echipe nu, dar cred că toată lumea o să îşi dea seama că e foarte important ca jucătorii noştri să joace. Jucătorii noştri sunt mult mai valoroşi şi joacă cu mai multă dedicare decât ceilalţi. Nu aş dori ca această regulă să fie despre sancţiuni, ci despre conştientizare”, a declrat ministrul la finalul meciului. 

Novak a continuat, spunând că lumea din sport ştie care sunt problemele şi trebuie schimbat ceva. În primă fază a fost un şoc, nu se aştepta nimeni la asta. Simt că e ceva pozitiv, iar mulţi sunt pentru această regulă. Pentru unii poate este din scurt, dar în timp se va reglementa. Este vorba despre viitor, copiii trebuie să vadă că au loc să joace”, a declarat Novak, după meci.

Afirmaţiile ministrului vin în contextul în care, zilele acestea, premierul Ungariei, Viktor Orban, se află într-o vizită în România. Premierul Ungariei ţine sâmbătă tradiţionalul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, vineri, alături de ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, la o dezbatere în cadrul Universităţii de Vară „Tusvanyos”, tema abordată fiind „Perspectivele Uniunii Europene”, urmând să ia cina cu premierul Ungariei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite