Ciucă cere autorităţilor locale să ia măsuri pentru a finaliza recensământul în Bucureşti, în Timişoara şi în Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca Sedinta de guvern FOTO gov.ro
Nicolae Ciuca Sedinta de guvern FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a cerut autorităţilor să ia măsuri în vederea finalizării recensământului până la 31 iulie. Potrivit Executivului, sunt probleme în ceea ce priveşte colectarea datelor în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

„Ne apropiem de finalizarea recensământului. Acesta trebuie finalizat până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea şi cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale. Ca atare, din datele pe care le am, în momentul de faţă, peste 85% din recensământ s-a desfăşurat, ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător. Mai sunt câteva zile până la sfârşitul lunii; cred că putem, prin intermediul autorităţile locale - prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un judeţ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers”, a transmis premierul Nicolae Ciucă. 

Premierul a mai precizat că sunt probleme în municipiul Bucureşti, în Timişoara şi în Iaşi, cerând autorităţilor din aceste localităţi să ia măsuri.  

„Ştiu că în Bucureşti au fost aduşi recenzori din Călăraşi, poate şi celelalte judeţe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze aşa cum se cuvine. Am discutat cu preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Are speranţa că, aşa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza şi vom beneficia de datele de care avem nevoie. Vă cer, încă o dată, să vă sprijiniţi reciproc în derularea activităţilor în perioada care ne-a rămas, astfel încât să poate să fie finalizat cum se cuvine. Vă mulţumesc şi ne auzim ori de câte ori este nevoie. Rămânem la nivelul acesta de alertă maximă, pentru a putea să intervenim în mod oportun”, a mai transmis şeful Executivului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite