Continuă blocajul privind comasarea alegerilor. Lider PSD: „Toate opțiunile sunt pe masă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții PSD și PNL nu au ajuns la un consens în ceea ce privește o posibilă comasare de alegeri, dar nici în ceea ce privește întreg calendarul scrutinurilor din acest an.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

UPDATE Surse din Coaliție au precizat că vor continua discuțiile duminică. În continuare ambele formațiuni rămân pe pozițiile inițiale: PSD vrea calendar complet la alegerile din 2024, PNL vrea în primul rând comasarea europarlamentare-locale.

UPDATE Nici a treia zi de negocieri pentru comasare nu a avut succes. Rămâne blocaj în campanie pe această temă. „Discuții au fost despre optimizarea anului electoral” a subliniat Mihai Tudose, într-o intervenție la Digi24, după ședința Coaliției, fiind întrebat de comasarea alegerilor.

Toate opțiunile sunt pe masă”, a completat vicepreședintele PSD. Tudose a negat o posibilă rupere a Coaliției. „Ruperea Coaliției a spus-o Cîțu. A mai spus-o Cozma sau habar nu am. Domne, ăia nu sunt lideri PNL”, a continuat Tudose

UPDATE În timp ce liderii se pregătesc de Coaliție, din tabăra social-democrată vin mesaje publice din ce în ce mai critice referitoare la comasare.  „Să fie foarte clar, PSD nu a cerut niciodată organizarea unei şedinţe de coaliţie pentru comasare. Ştiţi ce nu am văzut eu în ultimele luni, privitor la solicitările colegilor noştri de guvernare de a organiza şedinţe de coaliţie? Nu am văzut ca în perioada critică a discuţiilor cu agricultorii şi transportatorii, atunci când oamenii îşi strigau problemele în stradă, să ceară cineva de la PNL organizarea unei şedinţe de coaliţie. De asemenea, nu am văzut să ceară PNL şedinţă de coaliţie pentru a discuta de ce o parte a sindicatelor din sănătate au fost în stradă. În schimb, acum, când este vorba de poziţiile dumnealor, sunt extrem de interesaţi în a cere organizarea de şedinţe de coaliţie”, a afirmat Budăi într-un mesaj transmis vineri pe contul său de Facebook.

Asemenea reacții au fost și din partea deputatei Oana Florea și a consilierului general Adrian Vigheciu.

UPDATE Ședința Coaliției va avea loc de la ora 16.00, la Palatul Victoria, susțin surse politice pentru „Adevărul”. PNL vrea o variantă a comasării europarlamentarelor cu localele, în timp ce PSD vrea un calendar al alegerilor pentru tot anul.

---

Fiind întrebat la întoarcerea din Italia ce se întâmplă cu comasprile, premierul a precizat, zâmbind, că vrea „trei comasări în acest an”. „Vreau să merg pe trei comasări. Îmi ziceți și mie cum se face economie la comasare?”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit unei filmări difuzate de Antena 3 CNN.

De altfel, potrivit sursei citate, vineri dimineață a fost o discuție telefonică între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fiind stabilită o întrevedere între cei doi în această după-amiază. De asemenea, este așteptată și o ședință în formatul clasic, adică fiind prezenți cei din conducerile restrânse ale celor două partide. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, noul termen-limită fixat pentru a putea fi făcute și toate modificările legislative, este 20 februarie, adică marțea următoare. În caz contrar, cel puțin primele alegeri vor fi la termen. Mai precis, alegerile europarlamentare și cele locale. 

În interiorul Coaliției este vehiculat faptul că discuțiile între cele două partide vor continua și în weekend, în funcție de modul cum este purtată negocierea astăzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite