Primarul General al Capitalei anunță continuarea lucrărilor la Podul Grant, indiferent de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțar joi, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că lucrările la Podul Grant vor continua, „indiferent de condițiile meteorologice”.

Lucrări în desfășurare la Podul Grant FOTO Facebook/ Nicușor Dan
Lucrări în desfășurare la Podul Grant FOTO Facebook/ Nicușor Dan

În ciuda vremii reci din ultimele zile, edilul a subliniat că se desfășoară activități precum armarea și cofrarea cuvei infrastructurii de tramvai, alături de reparații la grinzile și parapeții de pe pasajul principal.

„Zilele acestea, executăm lucrări de armare și cofrare a cuvei aferente infrastructurii de tramvai, precum și reparații la grinzile și parapetele de pe pasajul principal”, a transmis Primarul General al Capitalei, evidențiind hotărârea de a nu opri activitatea în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile.

Nicușor Dan a explicat că, în paralel cu aceste lucrări, se desfășoară și acțiuni de consolidare și reparații la structura de rezistență a pasajului. Aceste măsuri vizează atât partea de deasupra podului, care afectează traficul și circulația tramvaiului, cât și lucrările pentru consolidarea pilonilor de dedesubt, ale căror termen de finalizare este primăvara anului 2025.

La sfârșitul lunii octombrie, primarul a efectuat o verificare a lucrărilor la Podul Grant și a asigurat că termenul asumat anterior va fi respectat.

„Este vorba despre lucrările de deasupra podului, care afectează traficul și circulația tramvaiului, nu și de cele pentru consolidarea pilonilor de dedesubt, care au termen primăvara lui 2025”, a subliniat, la vremea respectivă, Nicușor Dan.

Podul Grant, finalizat în 1982, a mai fost supus unei reabilitări, în urmă cu 15 ani. În 2020, au avut loc lucrări de reabilitare, dar acestea au fost executate doar în proporție de 35%, conform precizărilor făcute de primarul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite