S-au încheiat lucrările de asfaltare a drumului de acces către Muzeul Satului din Capitală

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri finalizarea operaţiunilor de asfaltare a drumului de acces către Muzeul Satului, unul dintre obiectivele turistice al Bucureștiului.

„S-au terminat lucrările de asfaltare la aleea care duce către Muzeul Satului. Trustul de Clădiri Metropolitane a refăcut drumul de acces al acestui obiectiv turistic, simbol al Bucureștiului și destinație preferată de mii de vizitatori în fiecare an”, a explicat nicușor Dan pe Facebook.

Una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Capitalei

Denumit „Dimitrie Gusti” printr-o hotărâre a Guvernului din anul 2003, Muzeul Naţional al Satului reprezintă una dintre cele mai mari atracţii turistice din Bucureşti.

A fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezenţa regelui Carol al II-lea.

Planurile de amplasament au fost realizate de scriitorul, dramaturgul, regizorul şi scenograful Victor Ion Popa, iar fondurile financiare necesare au fost puse la dispoziţie de Fundaţia Culturală Regală.

Asfaltarea a fost finalizată. FOTO captură video Trustul de Clădiri Metropolitane
Asfaltarea a fost finalizată. FOTO captură video Trustul de Clădiri Metropolitane

Dimitrie Gusti, fondatorul muzeului, nota în volumul „Cunoaştere şi acţiune în serviciul “ despre modul de amplasare al caselor în ideea reproducerii unui sat, dar şi despre vizitele frecvente ale regelui Carol al II-lea:

„Ne trebuie cu orice chip un Muzeu în aer liber, în care standurile să fie case întregi ţărăneşti, ele însele piese de Muzeu, casele la rândul lor fiind aşezate astfel ca să închipuiască un sat adevărat. Iată de ce am primit cu bucurie propunerea pe care Municipiul Bucureşti ne-a făcut-o, de a organiza în Parcul Naţional Regele Carol al II-lea, un asemenea Muzeu în aer liber, pe o întindere de peste 45.000 metri pătraţi, la marginea lacului Băneasa, de curând asanat, şi al cărui prilej de deschidere să fie festivităţile Lunii Bucureştilor din acest an”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite