Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au urmărit împreună meciul Generației de Aur FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost surprins, sâmbătă seară, alături de primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, la meciul de retragere al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc.

Potrivit unor fotografii publicate de stiripesurse.ro  președintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a aflat în tribune lângă edilul general, Nicușor Dan, și s-au bucurat împreună de meciul legendelor de pe Arena Națională. Șeful PNL a fost surprins schimbând impresii, zâmbitor, cu Nicușor Dan, chiar dacă, teoretic, cei doi sunt adversari politici, având în vedere ca liberalii au propriul candidat la Primăria Capitalei, pe Sebastian Burduja. 

Conform unor surse liberale, pe locul lui Nicușor Dan ar fi trebui să stea prim-vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu, care nu a mai ajuns la meci. În prima repriză locul ar fi rămas liber, iar în cea de-a a doua, Nicușor Dan ar fi plecat de la lojă și s-a așezat lângă Nicolae Ciucă.

La stadion fost și partenerul de Coaliție al lui Ciucă, actualul premier, însă Marcel Ciolacu a văzut meciul alături de Victor Ponta și Lucian Romașcanu. 

Actualul edil, Nicușor Dan, candidat independent sprijinit de Alianța Dreapta Unită (formată din USR, PMP și FD) pentru un nou mandat la alegerile din acest an, a fost susținut în cursa pentru Capitală din 2020 de PNL și de USR PLUS.

Anul acesta, PNL și PSD și-au dat mâna pentru a îl îndepărta pe Nicușor Dan, în prima faza având un candidat comun, pe medicul Cătălin Cîrstoiu, care a fost retras în urma unui scandal de incompatibilitate. Ulterior, cele două partide au mers pe varianta unor candidaturi separat: Gabriela Firea, din partea PSD, și Sebastian Burduja, din partea PNL. 

De altfel, Nicolae Ciucă a explicat într-un interviu, înainte de retragarea lui Cîrstoiu, de ce liberalii nu l-ar putea sprijini pe actual edil pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, subliniind că se află într-o alianță electorală alături de PSD, şi că "ar fi absolut de neînţeles" o astfel de opţiune, „atât timp cât Nicuşor Dan nu vrea să fie membru al Partidului Naţional Liberal”.

Și deși candidatul PNL a lansat mai multe invitații la o dezbatere la adresa actualului edil, apelând și la câteva atacuri, Nicușor Dan a refuzat. O explicație pentru această decizie oferind-o într-un interviu la Digi24 în care a spus că nu dorește acest lucru pentru că vrea o alianță cu PNL în Consiliul General, în cazul în care va câștiga un nou mandat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite