Negrescu: Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European e un vot pierdut

0
Publicat:

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu susține că e nevoie combaterea mesajelor extremiste în condițiile apropierii alegerilor europarlamentare, pledând pentru susținea unor formațiuni pro-europene.

Victor Negrescu, eurodeputat și vicepreședinte al PSD FOTO Facebook V.Negrescu
Victor Negrescu, eurodeputat și vicepreședinte al PSD FOTO Facebook V.Negrescu

„Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor determina modul în care va arăta Europa pe viitor. După zeci de ani de conducere de dreapta este evident că este nevoie de o schimbare la nivel european, de un viraj spre stânga în direcția construcției unei Uniuni Europene mai apropiate de oameni, care răspunde mai repede și mai bine la nevoile cetățenilor europeni și în care fiecare este tratat cu respect”, a afirmat Victor Negrescu, în , eurodeputat PSD, cu prilejul conferinței internaționale „Provocările europene și viziunea social-democrată pentru viitor“.

Un viraj spre extrema dreapta ar fi o mare greșeală. România a mai avut reprezentanți ai unor partide extremiste în Parlamentul European, printre care PRM și PNG, care nu au făcut altceva decât scandal făcându-i pe români de rușine în legislativul european. Nu cred că România merită așa ceva. Cred că românii din țară, dar și din diaspora au nevoie în Parlamentul European de oameni capabili să reprezinte țara cu profesionalism, care reușesc să se impună la nivel european folosind inteligent instrumentele existente”, a completat eurodeputatul social-democrat.

Blocarea aderării la Schengen

Victor Negrescu susține că extremiștii sunt printre cei vinovați de faptul că România nu a putut să adere la spațiul Schengen. „Extremiștii și cei de dreapta s-au coalizat la nivel european pentru a bloca accesul României la spațiul Schengen, dar vom utiliza toate pârghiile pentru a trece peste aceste frâne cu sprijinul partenerilor noștri, inclusiv al social democraților din Germania. Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut pentru că aceștia își doresc să îi sărăcească pe români”, a punctat reprezentantul social democrat.

Fără Uniunea Europeană nu am avea podul de la Brăila, finanțat în proporție de 85% din fonduri europene, fermierii ar da faliment fără subvențiile europene, pentru a căror creștere trebuie să ne mobilizăm, multe școli, spitale și drumuri nu ar mai putea fi modernizate, iar autostrăzile din Transilvania, drumurile expres din Oltenia și autostrada Moldovei ar fi imposibil de realizat“, a mai declarat eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și al Partidului Social Democrat (PSD).

Ce alegeri avem în 2024

Alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate la nivelul statelor UE în perioada 6-9 iunie 2024. În România, alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie. Sunt doar primele alegeri, dat fiind că urmează alte trei teste electorale. 

Următorul test electoral este cel pentru locale, când vor fi aleși primarii, președinții de CJ, consilierii locali și județeni, care ar trebui să aibă loc în luna septembrie sau octombrie. Împingerea acestor alegeri în toamnă a avut loc după prelungirea mandatelor aleșilor locali cu trei luni, în 2020. 

Apoi, în luna noiembrie ar trebui să fie alegerile prezidențiale, unde tradițional au loc două tururi, pentru că e foarte greu ca un candidat să obțină 50% din opțiuni după primul tur. Ultimele alegeri sunt cele parlamentare, care cel mai probabil vor fi în decembrie, de așa natură încât deputații și senatorii să depună jurământul după 21 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite