Negrescu: Avem şanse reale să fim sprijiniţi de Parlamentul olandez pentru aderarea la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunţat că a avut mai multe discuții cu parlamentarii olandezi privind susținerea aderării României la Schengen, în urma cărora afirmă că „avem şanse reale să fim sprijiniţi de Parlamentul olandez”.

Europarlamentarul a anunțat că a discutat cu parlamentarii Olandei FOTO Arhivă
Europarlamentarul a anunțat că a discutat cu parlamentarii Olandei FOTO Arhivă

„În această săptămână, am continuat discuțiile directe cu parlamentarii din Olanda cu privire la aderarea României la spațiul Schengen. M-am axat, în principal pe dialogul cu membrii Comisiei de Afaceri Europene”, a transmis europarlamentarul pe Facebook, anunțând că a „discutat cu Jeroen van Wijngaarden (VVD), cel care a inițiat rezoluția împotriva extinderii spațiului Schengen”.

De asemenea, eurodeputatul a informat că a purtat discuții și „cu Sjoerd Sjoerdsma (D66), un deputat care cunoaşte bine România şi care doreşte să inițieze o nouă rezoluție de sprijin pentru țara noastră”.

Potrivit europarlamentarului, „ambele întâlniri au fost constructive” şi au permis oferirea de  „argumente în favoarea aderării României la zona de liberă circulație, insistând pentru un vot anul acesta”.

„Cred că după aceste discuții lucrurile sunt pe o cale mai bună şi, în contextul unui raport pozitiv al noii comisii de evaluare, avem şanse reale să fim sprijiniți de Parlamentul olandez”, a mai susținut Negrescu, arătând  că în luna martie, a fost în Regatul Țărilor de Jos, unde va merge din nou, „peste o săptămână, pentru a avea întâlniri cu parlamentarii olandezi”.

De asemenea, vicepreședintele PES a arătat că a „menținut dialogul cu deputați din alte state membre, pentru a preîntâmpina apariția unor noi inadvertențe de comunicare pe această temă”.

Opoziție din mai multe state privind extinderea spațiului Schengen 

În contextul confruntării cu Opoziția din Olanda vizavi de aderarea României la Schengen, dar și din partea a două partide de Opoziție din Suedia, ministrul de Interne al Austriei a pus problema reținerii privind lărgirea spațiului Schengen arătând disfuncționalitățile acestuia privind securitatea granițelor.

„Este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează”, a declarat pentru „Kurier” ministrul Gerhard Karner, care face parte din partidul conservator ÖVP, opoziția fiind motivate de afluxul de refugiaţi care vin pe ruta balcanică spre Europa Centrală, potrivit cotidianului austriac.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite