Moțiune simpla împotriva Ministrului de Interne. Reacția PNL

0
Publicat:

Deputații USR și cei din Forța Dreptei au depus, astăzi, o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat pentru ”Adevărul” că „USR face scandalul degeaba, sperând că mai obține puncte electorale”.

Reacția PNL în urma moțiunii simple împotriva ministrului Bode FOTO: Inquam Photos
Reacția PNL în urma moțiunii simple împotriva ministrului Bode FOTO: Inquam Photos

În moțiunea simplă împotriva ministrului de interne, deputații celor două partide susțin că Lucian Bode trebuie să plece din fruntea ministerului, având în vedere că „cea mai mare reușită” a mandatului său este „licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri”, arată Agerpres.

Moțiunea simplă intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare în ședința de marți, potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Ionuț Stroe: USR face scandal degeaba

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că USR nu are numărul necesar de deputați pentru a depune o moțiune și a fost nevoie de semnătura „pe datorie de la diverși rătăciți prin Parlament”.

„Dacă vă uitați pe lista de semnături, vedeți că nici măcar ei nu mai știu pe cine au și pe cine nu în partid. Primele nume de pe lista de semnături sunt tăiate de pe listă, probabil când și-au dat seama că aceștia sunt deja plecați din USR” , a precizat Stroe pentru ”Adevărul”.

Deputatul PNL a precizat că USR încearcă prin această moțiune să obține puncte electorale pentru viitoarele alegeri din 2024.

„USR face scandal degeaba, că doar asta știe să facă, sperând că mai obține puncte electorale având în vedere colapsul din sondaje. Mai bine s-ar îngriji de grava criză de leadership prin care trec. Cât despre ce reclamă mai exact în moțiune nu a înțeles nimeni, e un text incoerent, în care cei de la USR fac erori grave de logică în tot textul scris” , a mai precizat acesta.

Stroe susține că USR, prin moțiunea împotriva ministrului PNL, încearcă „în mod rău-voitor să creeze legături acolo unde nu sunt. Vedem referiri la o anume achiziție a Poliției Române. Din câte știu eu, instituția a ieșit în conferință de presă și a explicat clar situația. Iar pentru o mai mare claritate, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a trimis Corpul de Control, pentru a verifica achiziția. La finalul verificărilor, MAI va prezenta public soluțiile. Ce încearcă ei să insinueze nu are niciun temei”.

Deputatul a precizat că este dreptul USR, ca partid parlamentar, să depună moțiuni, însă acestea „n-au substanță, n-au temei și nu pot fi luate în serios”.

„De exemplu, știați că USR a primit în 2016 bani pentru campania electorală de la 4 firme ale lui Michael Schmidt? Peste 100.000 de lei pentru finanțarea campaniilor electorale ale USR. Despre asta n-am auzit nimic.Ignorând realitățile, sigur că cei de la USR pot depune câte moțiuni doresc. E o vânătoare în orb și un artificiu de imagine prost documentat. Însă e dreptul lor, ca partid parlamentar. Să depună. Să vedem și câte voturi strâng, că aici scârțâie de obicei. De ce? Tocmai pentru că aceste moțiuni n-au substanță, n-au temei și ca atare nu pot fi luate în serios de nicio formațiune serioasă din Parlament” , a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite