BMW-urile lui Klaus Iohannis. Cum şi-a cumpărat Lucian Bode şefia PNL

0
0
Publicat:

Criza economică bate tot mai puternic la uşă, însă la Palatul Cotroceni este linişte şi pace. Nesimţirea prezidenţială de care a dat dovadă Klaus Iohannis în cei aproape opt ani de mandat a atins noi culmi.

Poliția Română FOTO Facebook
Poliția Română FOTO Facebook

Dezvăluirile presei despre licitaţia „cu dedicaţie” organizată de Poliţia Română pentru achiziţionarea a 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, un bun şi intim prieten al preşedintelui României, demonstrează încă o dată, dacă mai era necesar, ruptura adâncă care există între Klaus Iohannis şi poporul român.

Votat în 2014 cu multă speranţă de peste şase milioane de români pentru că „neamţul”, „sasul” promitea să fie un personaj „altfel”, preşedintele care va face „România lucrului bine făcut”, reales cu aproape acelaşi număr de voturi în 2019, Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un preşedinte extrem de generos cu generalii din serviciile de informaţii, răsplătiţi cu diverse funcţii, privilegii şi decoraţii, dar şi cu prietenii săi apropiaţi care i-au fost şi sponsori în campaniile electorale. În această situaţie se află şi Michael Schmidt, prietenul lui Iohannis, a cărui companie a câştigat în mandatele preşedintelui contracte în valoare de peste 300 de milioane de lei, peste 65 milioane de euro, conform datelor publicate de Europa Liberă.

Ultimul tun dat de tandemul Iohannis-Schmidt îl reprezintă cele 600 de BMW-uri pentru care Poliţia Română a organizat o licitaţie cu cântec. Astfel, conform caietului de sarcini al licitaţiei, specificaţiile tehnice extrem de restrictive (de exemplu, cutie automată cu minimum 8+1 trepte) au creat culoar favorabil exact pentru firma domnului Schmidt, Automobile Bavaria. De ce are, însă, nevoie Poliţia Română de maşini atât de scumpe, în condiţiile în care România se află în plină criză economică, iar Guvernul îndeamnă populaţia şi instituţiile la cumpătare şi restrângerea cheltuielilor?

Într-o conferinţă de presă extraordinară, executată prompt după ce Iohannis a dat cu paltonul de pământ şi a cerut „clarificarea situaţiei”, şefii Poliţiei au răspuns că scopul principal al achiziţionării celor 600 de BMW-uri ar fi urmărirea şoferilor care nu opresc la semnale. Foarte inteligent! Însă, pe lista motivelor care trebuie să justifice achiziţia bolidelor de lux de la firma lui Schmidt, capii Poliţiei au uitat să adauge şi lovirea mortală a fetiţelor care traversează pe trecerile de pietoni. Parcă altfel sună ştirea că au fost lovite de un BMW al Poliţiei şi nu de un amărât de Logan, nu?

Afacerea „BMW-Iohannis-Ministerul de Interne” are însă şi un adânc substrat politic. Şi anume, lupta pentru putere din interiorul PNL. Care îl are în prim-plan chiar pe secretarul general al partidului, domnul Lucian Bode. Şi aspiraţiile acestuia de a deveni şeful PNL. Se pare că luminile girofarului nu prea îi priesc domnului Bode, pentru că în ultima vreme i s-a cam „umflat capul” şi a început să se viseze pe scaunul Brătienilor. În acest sens, şi-a construit şi o gardă pretoriană din cei şase secretari generali adjuncţi, toţi oameni fideli şi la ordinele sale, conform surselor din interiorul PNL.

Deşi primarul Emil Boc era principalul favorit să intre atât în cursa pentru şefia PNL, cât şi pentru cea de candidat la alegerile prezidenţiale, steaua acestuia a apus destul de repede în PNL ca urmare a campaniei deşănţate făcute în favoarea lui Florin Cîţu. Astfel, gruparea de la Cluj a fost obligată să îşi găsească un nou reprezentat pe care să mizeze pentru a prelua controlul total asupra PNL atunci când generalul Ciucă va dispărea din peisaj. Iar setea de putere a domnului Bode este nemăsurată. Ceea ce îl face candidatul perfect.

Oricât ar încerca reprezentanţii Poliţiei să cosmetizeze această afacere extrem de sulfuroasă, lucrurile sunt destul de simple. Lucian Bode a folosit Ministerul de Interne şi Poliţia Română pentru a cumpăra influenţă politică în PNL şi pe lângă preşedintele României. Klaus Iohannis, la rândul său, s-a folosit de ministrul de Interne pentru a aranja un tun profitabil pentru bunul său prieten, Michael Schmidt. Oare procurorii DNA au ceva de spus în această privinţă? Sau rădăcinile din Sălaj ale domnului Crin Bologa sunt mai puternice decât legea?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite