Moldovan (PSD): „Primul care trebuia să reacţioneze în faţa declaraţiilor liderului Jobbik este Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, consideră că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să reacţioneze primul „în faţa declaraţiilor extremiste ale liderului Jobbik“.

Într-un comunicat remis Agerpres, Moldovan susţine că „mesajele extremiştilor maghiari trebuie respinse cu fermitate“, în primul rând de şeful statului.

„Primul care, conform atribuţiilor constituţionale, trebuia să reacţioneze în faţa unor astfel de declaraţii este preşedintele Traian Băsescu. Iată că acesta tace, aşa cum a făcut de fiecare dată când Viktor Orban şi aliaţii săi au avut ieşiri extremiste“, susţine Moldovan.

La rândul lui, acesta condamnă declaraţiile făcute de liderul Jobbik, „declaraţii ce nu au nicio legătură cu Europa consensului, a incluziunii, a toleranţei şi a unităţii în diversitate în care trăim.“

„Minoritatea maghiară din România are toate drepturile pe care un stat democratic, civilizat şi membru al UE le oferă. Mai mult, ţara noastră poate fi considerată un exemplu la nivel european pentru modul în care a rezolvat problema minorităţilor naţionale“, conchide social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite