PES activists, despre discursul liderului Jobbik: „Maghiarii din România sunt folosiţi de diverşi populişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele coordonator al organizaţiei PES activists România, Victor Negrescu, susţine că discursul promovat de reprezentanţii formaţiunii maghiare Jobbik dovedeşte că aceştia „nu îşi cunosc nici măcar ţara“, astfel de intervenţii făcând parte „din strategia politică a acestui partid privind campania electorală“.

Într-un comunicat remis Agerpres, reprezentanţii organizaţiei arată că „7,2% din populaţia Ungariei este reprezentată de minorităţi, iar procentajul real a fost şi este mult mai mare“, solicitările celor de la Jobbik fiind făcute în necunoştinţă de cauză.

„Dacă e să vorbim de autonomie culturală pe criterii etnice, putem să considerăm că şi în Ungaria trebuie să existe o autonomie culturală la fel de sporită ca cea solicitată în România pentru comunitatea maghiară“, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Evidenţiind „lista problemelor legate de minorităţile din Ungaria“, organizaţia PES activists susţine că intervenţia liderului Jobbik este doar o modalitate de a câştiga capital electoral, iar etnicii maghiari din România sunt „folosiţi de diverşi populişti“.

„Realitatea tristă a intervenţiei abuzive şi războinice a reprezentantului Jobbik este că aceasta face parte doar din strategia politică a acestui partid privind campania electorală. (...) Din nou, maghiarii din România sunt puşi în mijlocul unei lupte politice care nu e a lor şi sunt folosiţi  de diverşi populişti pentru a arăta cât de naţionalişti sunt unii politicieni din Ungaria“, conchid reprezentanţii organizaţiei.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite