Foto Mircea Geoană, un prim pas spre Palatul Cotroceni: a înregistrat sigla de campanie pentru prezidențiale. Remus Pricopie: „Încalcă reguli diplomatice elementare” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană, fostul președinte al Partidului Social Democrat și actualul secretar general adjunct al Alianței Nord Atlantice, a făcut un prim pas în drumul său spre Palatul Cotroceni. Conform HotNews.ro, el a transmis o solicitare oficială de înregistrare a mărcii de campanie pentru candidatura la prezidențiale. 

Mircea Geoană
Mircea Geoană nu și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Geoană a înaintat o cerere oficială în vederea înregistrării siglei de campanie, potrivit lui Radu Bozocea, specialist în drepturi de proprietate intelectuală și partener la agenția de proprietate intelectuală Weizmann și Ariana Partners. 

Bozocea este cel care a identificat sigla înregistrată de fostul lider PSD în Buletinul Oficial de Proprietate Intelectuală pentru solicitările din perioada 28-30 iunie. 

Sigla de campanie a lui Mircea Geoană
Sigla de campanie a lui Mircea Geoană. Foto: Hotnews.ro

Urmează în primul rând o perioadă, două luni, de opoziții și depunere de observații de către orice terț care consideră că există motive ca sloganul sau sigla depusă de solicitant să nu fie înregistrate și, deci, atribuite. Aceasta este și cea mai importantă perioadă, depășirea ei presupunând ulterior proceduri mai mult formale iar rezultatul este eliberarea certificatului de marcă. Deci până la data alegerilor se va ști parțial dacă marca depusă poate fi folosită legitim de către solicitant, probabil de aceea a și fost ales acesta momentul depunerii cererii”, a spus specialistul în drepturi de proprietate intelectuală pentru sursa citată. 

Amintim faptul că secretarul general adjunct al NATO nu și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale. După mai multe tensiuni privind calendarul alegerilor prezidențiale, primul tur va avea loc la data de 24 noiembrie, iar al doilea tur pe 8 decembrie. 

„Mircea Geoană încalcă reguli diplomatice elementare”

Sursa citată a transmis echipei lui Mircea Geoană a înaintat o solicitare echipei lui Mircea Geoană în vederea comentării informațiilor privind înregistrarea siglei de campanie, însă până la ora publicării articolului nu a obținut un răspuns. 

Demersul fostului președinte PSD a fost criticat, într-o postare pe Facebook de rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Conform acestuia, acesta este „un alt exemplu din categoria „lucruri care NU se fac”, mai ales atunci când ești înalt funcționar internațional”.

Un alt exemplu din categoria „lucruri care NU se fac”, mai ales atunci când ești înalt funcționar internațional. 

Presa a semnalat astăzi că Mircea Geoană a depus oficial cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”. Cu alte cuvinte, un gest 100% politic, deși poziția pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru. În acest sens, este relevant să citim un articol din „NATO Code of Conduct”:

„Do not engage in unauthorized outside employment or other off-duty activities that might conflict with or otherwise call into question the performance of our official duties.

(code-of-conduct.pdf - nato.int)”, se arată în postarea cu pricina.

Ba mai mult, se pare că Mircea Geoană a mai încălcat și alte articole.

„Iar acesta nu este singurul articol încălcat. 

Atunci când a candidat pentru poziția de secretar general adjunct #NATO, România a garantat, prin scrisorile de susținere, că Mircea Geoană va acționa cu profesionalism, onestitate și integritate. Din păcate, prin acțiunile sale din ultimii aproximativ doi ani, Geoană ne arată că el chiar se consideră „pe persoană fizică” la NATO, înșelând încrederea țării care l-a trimis la Bruxelles și a colegilor din organizația în care (încă) lucrează. 

Acest comportament lipsit de responsabilitate îl va afecta și pe el (nimeni, niciodată, nu-l va mai lua în calcul pentru o altă funcție de un asemenea nivel), dar și pe noi, ca țară, punând sub semnul întrebării capacitatea României de a garanta pentru diplomați serioși. 

În concluzie, rămâne cum am stabilit: Mircea Geoană, diplomat de carieră, încalcă reguli diplomatice elementare”, a mai explicat Remus Pricopie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite