Românii, chemați la vot de Ziua Națională pentru alegerile parlamentare. Când vor fi alegerile prezidențiale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia de guvernare s-a reunit joi, 4 iulie 2024, pentru a decide data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, după ce premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit timp de două zile cu reprezentanţii partidelor, pentru a discuta despre calendarul electoral.

Românii vor fi chemați la vot pe 1 Decembrie FOTO: Arhivă
Românii vor fi chemați la vot pe 1 Decembrie FOTO: Arhivă

UPDATE Iată ce declarații a făcut premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 4 iulie:

Știrea inițială

Coaliția de guvernare a finalizat joi discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale si parlamentare.

Conform surselor Adevărul,  reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, ținând cont și de discuțiile cu celelate formațiuni politice, astfel că primul tur va fi organizat în data de 24 noiembrie  iar al doilea tur în data de 8 decembrie.

Surpriza vine însă în ce privește organizarea alegerilor parlamentare, unde PSD și PNL au ajuns, se pare, la un numitor comun.

În acest caz, alegerile vor fi organizate pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Hotărârea de Guvern cu datele organizării alegerilor va fi adoptată joi, în ședința de Guvern.

În cadrul negocierilor purtate cu premierul Marcel Ciolacu, USR şi REPER au pledat pentru alegeri la termen, UDMR a vorbit despre necesitatea separării parlamentarelor de prezidenţiale şi organizarea alegerilor pentru preşedintele României în luna octombrie.

Forţa Dreptei a solicitat ca alegerile să se organizeze în termen dar a respins ideea comasării turului doi simultan cu parlamentarele.

PUSL a arătat că ar trebui să se decizia deja luată în Coaliţia PSD-PNL, ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie. Liderul AUR, George Simion, a spus că formaţiunea sa se pregătise pentru alegerile prezidenţiale în luna septembrie.

De asemenea, PNL a organizat o şedinţă a conducerii formaţiunii, în care, în unanimitate, s-a votat susţinerea alegerilor la termen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite