Va candida Mircea Geoană la președinție? Răspunsul secretarului adjunct al NATO: „Nu partidele aleg președinții” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veți candida la președinție?, a fost întrebat Mircea Geoană la un eveniment care a avut loc la Cluj-Napoca. Secretarul general adjunct al NATO a susținut că va anunța la momentul potrivit, dar că nu a avut discuții pe acest subiect cu PSD și PNL.

Mircea Geoană a susținut că „nu partidele aleg președintele României”
Mircea Geoană a susținut că „nu partidele aleg președintele României”

Întrebat dacă a fost contactat de reprezentanți PSD sau PNL pentru discuții cu privire la candidatura la președinție, Mircea Geoană a susținut: „Nu am astfel de conversații.Știți foarte bine care e poziția mea.”

Geoană a mai precizat că speră ca în curând partidele alfate la guvernare să decidă data alegerilor.

Întrebat dacă poate un independent să câștige alegerile în România, fără ajutorul partidelor, Geoană a spus:

Nu partidele aleg președintele României, ci cetățenii. Alegerile prezidențiale sunt diferite față de alte alegeri. E mult mai mare prezența la vot, sunt alegeri mai personalizate, nu alegi partidul, ci o persoană, un om. E o alegere complet diferită”.

Va candida Mircea Geoană la președinție?

Geoană a susținut că are conversații cu colegi de-ai săi, șefi de state și de guverne, aleși independenți.

„I-am întrebat cum poți câștiga fără structuri de partid în secțiile de votare. Ei au răspuns: „ de ce ai nevoie de oameni în secțiile de vot?” Probabil, în cultura noastră, ai nevoie de oameni în secțiile de vot ca să-ți păzești voturile. Am spus-o și o repet, România a rămas de prea multă vreme cu un sistem electoral învechit, cu saci, cu ștampile. Suntem una dintre cele mai performante țări din Europa din punct de vedere al tehnologiei și noi facem tot acest tip de alegeri”, a mai spus el.

Geoană a mai precizat că partidele joacă un rol important în alegerea președintelui, însă un rol secundar.

Întrebat dacă va candida la președinția României și când își va anunța candidatura, Mircea Geoană a răspuns: „La momentul potrivit. Acum am o treabă de făcut la NATO”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite