Mircea Geoană, despre alegeri :"Sper ca românii să se gândească mai puţin la culoarea politică a candidaţilor şi să pună accent mai degrabă pe calitatea oamenilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat, sâmbătă 20 ianuarie, la Ploieşti, că între calitatea leadership-ului politic şi bunul mers al ţării este o legătură directă şi speră ca, la momentul votului, "românii să se gândească mai puţin la culoarea politică a candidaţilor şi să pună accent mai degrabă pe calitatea oamenilor", conform Agerpres.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la birou, cu un document în mână
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Foto: Arhiva Adevărul

"Deci, între calitatea leadeship-ului politic şi bunul mers al ţării este o legătură directă şi (...) în astfel de momente sper ca românii şi româncele, când votează anul ăsta de multe ori, să se gândească mai puţin la carnetul de partid sau culoare politică, mai degrabă să se uite la calitatea oamenilor", a spus Mircea Geoană.

 Acesta a vorbit despre ciclurile care apar în viaţa naţiunilor şi a oamenilor, apreciind că România trebuie să treacă la nivelul următor

"În istoria naţiunilor şi în viaţa oamenilor şi a naţiunilor sunt cicluri. Un anumit sistem funcţionează o anumită perioadă de timp şi apoi uşor, uşor, începe să aibă declin, să nu mai performeze. (...) Cred că în clipa de faţă România şi toată regiunea noastră şi-a atins, de fapt, modelul de dezvoltare de după integrarea euro-atlantică şi trebuie să mergem la nivelul următor. Ca să mergi la nivelul următor, nu poţi să o faci cu oameni mediocri, nu poţi să o faci cu oameni necompetenţi, nu poţi să o faci cu nepotisme, nu poţi să o faci fără să pui măcar în locurile cheie oameni care să îşi facă treaba. Şi sunt şi în politică oameni buni. (...) Acest tip de contraselecţie la care s-a ajuns în România este preocupant, pentru că la un model atât de convulsiv care se schimbă atât de mult din temelii ai nevoie de leadership politic, ai nevoie de o administraţie a statului care să îşi facă decent treaba, dacă nu perfect, ai nevoie de un sector economic, de sectorul privat care să poată să meargă mai departe, avem noi, ca cetăţeni, obligaţia să mergem mai departe. Depinde şi de nivelul de ambiţie pe care vrei îl ai. Dacă vrei să stai mediocru şi să bălteşti, continui ca acum. Vrei să faci un salt de dezvoltare, schimbi lucrurile, nu există cale de mijloc aici", a afirmat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană şi-a lansat la Ploieşti,, sâmbătă 20 ianuarie, cartea "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite