Ministrul Muncii, după tensiunile privind noua lege a pensiilor publice: Toți am avut toate cifrele

0
Publicat:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a susținut în urma aprobării cu tensiuni a proiectului pentru recalcularea pensiilor publice, că toți actorii implicați au avut la dispoziție toate cifrele. 

Ministrul a suubliniat importanța adoptării proiectului în Parlament FOTO Inquam Photos
Ministrul a suubliniat importanța adoptării proiectului în Parlament FOTO Inquam Photos

„Toate cifrele le-am avut cu toţii la dispoziţie. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem, fiindcă românii au nevoie de acest proiect. Este foarte important ca Guvernul să găsească toate aceste soluţii, iar primii care trebuie să le găsească şi sunt sigură că le vor găsi sunt cei de la Ministerul Finanţelor. O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală şi înţelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în Guvern, sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viaţă”, a susținut Ministrul Muncii, în urma aprobării proiectului în Guvern

Cu privire la contrele pe tema impactului bugetar, în contextul în care cifrele Ministerului Ministerul de Finanţe au fost diferite de cele ale Ministerul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a răspuns: „Calculele pe care le-am avut noi au fost calculele pe care le-am lucrat cu Banca Mondială”.

„Calculele Băncii Mondiale au fost mult mai complexe decât cele făcute cu cei de la Ministerul Finanţelor. Dar important este că ne-am aşezat împreună şi am găsit soluţii şi important este că azi avem un proiect adoptat în Guvern şi am ajuns într-un punct în care ne-am înţeles, a fost adoptată legea şi anul 2024 va fi primul în care un guvern acordă două majorări ale pensiilor”, a mai completat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a mai afirmat că proiectul va intra în procedură de urgenţă în Parlament, amintind de planul susținut de premier privind adoptarea până în 20 noiembrie pentru renegocierea PNRR. „În luna septembrie vom avea deja aplicată integral legea şi asta plecând de la o opţiune imediată, ci de la datoria faţă de români şi de la angajamentul luat prin PNRR. Este foarte bine că împreună cu Ministerul Finanţelor ne-am aşezat la masă, este bine că ne-am validat opiniile unora altora şi că avem un proiect adoptat în Guvern”, a mai precizat ea.

Totodată, Ministrul Muncii a exclus posibilitatea ca legea să nu fie pusă în aplicare, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. „Am făcut o lege stabilă şi sustenabilă”, a dat asigurări Simona Bucura-Oprescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite