Ce mesaj transmite Ciucă după ce nouă lege a pensiilor a trecut cu scandal de Guvern

0
Publicat:

Fostul premier Nicolae Ciucă, șeful liberalilor, a subliniat într-un mesaj transmis în urma aprobării de către Executiv a proiectului pentru recalcularea pensiilor publice, că din 2020 partidul pe care îl conduce a majorat de fiecare dată pensiile cu aproximativ 40%, pe baza unor calcule solide. 

Proiectul pentru recalcularea pensiilor publice a fost aprobat de Guvern FOTO Mediafax
Proiectul pentru recalcularea pensiilor publice a fost aprobat de Guvern FOTO Mediafax

„Partidul Național Liberal este cel care a susținut întotdeauna creșterea pensiilor în condiții sustenabile. Legea, care a fost astăzi aprobată în ședința de guvern, are la bază patru principii pe care le-am agreat în coaliție: contributivitate, stabilitate, solidaritate și egalitate”, a subliniat șeful PNL într-un mesaj transmis pe Facebok. 

Șeful PNL a mai atras atenția asupra creșterilor din ultimii ani. „Întotdeauna, noi, liberalii, am fost susținătorii majorărilor oneste, cu adevărat sustenabile și am demonstrat acest lucru și în ultimii ani. Din 2020 și până astăzi, PNL a majorat pensiile cu aproximativ 40% și de fiecare dată am făcut-o pe baza unor calcule solide și bine fundamentate”, a mai transmis Nicolae Ciucă, precizând că „grija pentru seniori trebuie să fie un angajament pe care îl onorăm cu fiecare ocazie, construind o Românie în care fiecare cetățean să simtă respectul și recunoștința pe care societatea i le datorează pentru anii de muncă”.

Executivul a aprobat noua lege a pensiilor publice

Guvernul a aprobat proiectul privind noua lege a pensiilor din sistemul public, după ce ședința a fost întreruptă pe fondul problemelor ridicate asupra impactului bugetar. Potrivit unor surse guvernamentale, Ministerul de Finanțe a avizat proiectul punând mai multe condiții.

Legea pensiilor publice, elaborată de ministerul Muncii, a intrat pe masa Guvernului, în ședință, premierul Marcel Ciolacu anunțând că a fost parcurs și avizul de la Ministerul de Finanțe, după ce inițial au fost puse probleme pentru că impactul bugetar ar fi fost prea mare, iar PNL a cerut clarificări. 

„Este nevoie de o clarificare pentru că aseară a apărut informaţia de la doamna Simona Bucura-Oprescu că impactul e de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele Ministerului Finanțelor suma e diferită. Am solicitat să ne clarificăm care e suma reală pentru că e un impact mare pe care trebuie să ni-l asumam cu date concrete și să avem sustenabilitate pe această decizie. (...) La cifrele anunțate, de 55,6 miliarde de lei, impactul e de 3% din PIB, ceea ce e extraordinar de mult și trebuie să avem sustenabilitate", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, anterior ședinței de Guvern.

Ulterior, ministrul Muncii a afirmat că „ceea ce se rostogoleşte acum este fals” și că „aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie”

„Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite