Ministrul Burduja a fost la referendumul pentru familie: Respect toţi românii care au avut o altă opţiune decât mine

0
Publicat:

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, potrivit News, că a participat la referendumul pentru familia tradițională. Liberalul a omis însă să spună ce a votat, subliind că respectă toți românii care au avut altă opțiune. Tema a fost reaprinsă în spațiul public în urma unui scandal izbucnit în jurul USR, șeful PNL afirmând că liberalii pot să aibă propria opinie, formațiunea fiind una democratică.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Am fost la acel referendum. (...) Mi-am exprimat o opţiune. Îi respect pe toţi românii care au avut o altă opţiune şi cred că este un lucru corect ca pe toate aceste chestiuni sensibile să întrebăm românii ce îşi doresc, cum văd acest stat, cum percep diversele articole din Constituţie”, a spus ministrul Sebastian Burduja, potrivit News.

Întrebat dacă este de acord că referendumul a fost o temă a fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, ministrul a subliniat că nu a perceput lucrurile în felul acesta. 

De asmenea, potrivit ministrului, „căsătoria din perspectivă religioasă, deci cununia religioasă, este treaba Bisericii”.

„Aşa consider că e normal şi suntem un stat laic. Nu se amestecă Biserica în treburile statului şi nici statul în treburile Bisericii. Deci cred că sigur este important să păstrăm această distincţie între cele două lucruri”, a mai susținut Burduja

Totodată, ministrul a mai afirmat că modificarea propusă în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei nu a vizat „articolul 26, cel care garantează practic viaţa privată şi faptul că statul nu intervine în viaţa privată a românilor. Şi ăsta e un lucru important”.

Readusă în atenția publică în urma afirmației primăriței din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, care a susținut că a votat „DA“ la referendumul pentru familie din 2018, tema a reușit să stârnească din nou controverse și i-a adus Elenei Lasconi scoaterea de pe lista pentru europarlamentare a USR.

În urma izbucnirii scandalului, de la PNL, au fost luate poziționări clare pro-familia tradițională de la Nicolae Ciucă (șef de partid), Robert Sighiartău (vicepreședinte) sau Gheorghe Falcă (vicepreședinte).

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a susținut că partidul pe care îl conduce susţine familia tradiţională, menționând pentru formațiune este importantă menținerea valorilor naționale. 

Ciucă a mai subliniat că PNL susține familia tradițională și că este „un partid democratic, fiecare fiind liber să se exprime, să aibă propria opinie”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite