Ciucă: PNL susţine familia tradiţională. Este important ca valorile naţionale să se menţină în setul de politici pe care le asumăm

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a susținut că partidul pe caare îl conduce susţine familia tradiţională, menționând pentru formațiune este importantă menținerea valorilor naționale și a refuzat să comenteze cu privire la decizia din USR prin care Elena Lasconi a fost retrasă de pe lista pentru europarlamentare. 

Șeful PNL nu a dorit să comenteze decizia USR FOTO Inquam Photos / Octaav Ganea
Șeful PNL nu a dorit să comenteze decizia USR FOTO Inquam Photos / Octaav Ganea

„Eu, ca lider al PNL, doresc să menţionez că PNL susţine familia tradiţională. Decizia care se ia la nivelul altor partide este o expresie a inconsecvenţei legate de o decizie sau alta. Nu vreau să comentez (n.r. decizia USR), nu este treaba PNL. Ceea ce este important pentru noi este ca valorile noastre naţionale să se menţină în setul de politici pe care Partidul Naţional Liberal le asumă", a explicat președintele PNL, potrivit Agerpres

Nicolae Ciucă a mai afirmat că PNL este „un partid democratic, fiecare fiind liber să se exprime, să aibă propria opinie, contează foarte mult argumentele şi opţiunea majorităţii”.

Afirmațiile liderului PNL vin în contextul în care Biroul Național al USR a anunțat, duminică seară, că Elena Lasconi, care a fost criticată de propria fiică pentru că a votat „Da” la referendumul pentru familie, s-a retras de pe lista candidaților la europarlamentare.

Scandal în USR pe tema referendumului pentru familie 

„Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație”, se arată în comunicatul de presă al Biroului Național al USR.

Conform aceleiași surse, Elena Lasconi, primar USR al localității Câmpulung Muscel, s-a retras „din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă. USR își reafirmă susținerea pentru principiile și valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât și în Europa”.

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, a criticat-o dur pe mama sa pentru faptul că a mers să voteze „Da” la referendumul pentru familia tradițională, declarându-se „dezgustată” și „dezamăgită” pentru faptul că a arătat că e „homofobă”.

„Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale. Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore”, a afirmat fiica edilului din Câmpulung Muscel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite