Ministrul Aurescu și omologii din Franța și Olanda vor vizita baza militară Cincu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, alături de vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos și ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze vor vizita, vineri, Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

Cei trei diplomați vor aborda și subiectul Schengen FOTO: Inquam Photos
Cei trei diplomați vor aborda și subiectul Schengen FOTO: Inquam Photos

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu îi găzduiește vineri, 27 ianuarie 2023, în România, pe ministrul afacerilor externe din Republica Franceză, Catherine Colonna, și pe ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, cu ocazia vizitei pe care cei doi omologi o efectuează la invitația șefului diplomației române”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Vizită celor doi miniștri de externe reprezintă „o reconfirmare a cooperării foarte bune a României cu Franța și cu Olanda, în plan bilateral, dar și pe plan european și în cadrul NATO, precum și a interacțiunii trilaterale eficiente între București, Paris și Haga”.

Bogdan Aurescu, alături de omologii săi din Franța și Olanda, vor avea o întâlnire cu personalul militar de la baza Cincu, mai ales cu cel francez și olandez. Ulterior, aceștia vor vizita mai multe facilități militare utilizate în comun de trupele aflate în România.

„În context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va reitera mesajul de apreciere deosebită al României pentru contribuția substanțială la Grupul de Luptă NATO din România a Franței, în calitate de națiune cadru, și a Țărilor de Jos, ca unul dintre principalii participanți”, susține sursa citată.

Ulterior deplasării la Cincu, cei trei diplomați vor avea, la București, o rundă de consultări politice, în format trilateral, pe teme de actualitate ale agendei europene și de securitate. Aceștia vor aborda și subiectul aderării României la spațiul Schengen. 

„Șefii celor trei diplomații vor avea un schimb de opinii și privind agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, evoluțiile din Republica Moldova și cooperarea în cadrul NATO”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, la finalul consultărilor va avea loc o conferință comună de presă. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite