Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini. Marile teme discutate

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a discutat, miercuri după-amiază, cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini. Unul dintre principalele subiecte de discuție a fost digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, dar cele două părți au vorbit și despre partea de investiții.

Marcel Ciolacu, întrevedere cu Consiliul Investitorilor Străini. Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, întrevedere cu Consiliul Investitorilor Străini. Foto: Inquam Photos

Discuția dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini a avut ca teme digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pachetul de măsuri fiscal-bugetare și viziunea Guvernului pentru încurajarea investițiilor străine. În cadrul discuțiilor, premierul a reaminit că principalele preocupări pe care le are în acest mandat sunt digitalizarea cât mai rapidă a ANAF și reorganizarea Ministerului Finanțelor.

Vă asigur că suntem hotărâți să mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate. În același timp, este necesar și vrem să combatem evaziunea fiscală și să continuăm măsurile de echitate fiscală”, a transmis Marcel Ciolacu.

Cele două părți au stabilit că vor avea discuții constante între reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului, la care să participe și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Economiei. În cadrul următoarelor discuții, Consiliul așteaptă susținere privind proiectele de investiție din domeniul industriei alimentare și cel al materialelor de construcții.

Decizie privind salariile minime din construcții și agricultură

Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Le mulțumesc patronatelor pentru că au înțeles importanța acestui moment și apreciez suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economia noastră”, a completat sursa citată.

Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură”, a conchis liderul de la Palatul Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite