Marcel Ciolacu amenință că demisionează dacă PNL iese de la guvernare. „Cel mai bine ar fi fost să nu facem această coaliție“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că, dacă PNL iese de la guvernare, își va depune mandatul, potrivit Digi24.ro. Premierul precizează însă că, din discuţiile pe care le-a avut până acum cu Nicolae Ciucă, este exclus acest scenariu.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Cel mai bine pentru mine și colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare și să nu facem această Coaliție. În acest moment ori am fi avut alegeri anticipate, fiindcă eram în pragul unei crize sociale, ori PSD ar fi avut cu 5 în față la alegeri, dar am hotărât, într un moment dificil, că este bine să ne implicăm și să nu lăsăm România să se ducă într-o direcție total greșită”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

„Cred că este o abordare greşită”  

Premierul a declarat că, dacă PNL iese de la guvernare, își depune mandatul.

„Dacă e o decizie politică a partenerilor de Coaliție să se retragă de la guvernare, președintele Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. (...) Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20%, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a mai spus premierul.

Ciolacu a adăugat însă că, din discuţiile pe care le-a avut până acum cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, un asemenea scenariu este exclus, potrivit Digi24.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite