PSD cântă pe voci diferite privind alegerile din 2024. Simonis: Nu există o discuție serioasă privind o alianță electorală cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, susține că e prematur să se vorbească de o alianță electorală PSD-PNL pentru 2024, nefiind în acest moment nicio „discuție serioasă” la nivelul formațiunii.

Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, doi dintre liderii PSD FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, doi dintre liderii PSD FOTO Inquam Photos

În politică și o zi e mult. Un an și cât mai e până la finalul lui 2024 este enorm. E prematur să discut un astfel de scenariu (...) Nu există nicio discuție serioasă în acest moment înspre a construi o astfel de alianță de care vorbește presa. Din punctul meu de vedere și asta o spun din punct de vedere al participantului la ședințele Coalițiilor și ale conducerii partidului, nu există această temă în acest moment”, a afirmat Alfred Simonis, întrebat la Parlament de o posibilă alianță electorală.

Chestionat dacă nu poate fi o soluție pentru a contracara o formațiune ca Alianța pentru Unirea Românilor, șeful interimar al Camerei a precizat: „Nu sunt eu specialist în domeniu ca să spun cum e mai bine. Ca principiu, îmi place să funcționez după următoarea regulă: fiecare partid să candideze singur în alegeri, să obțină maximul pe care îl poate obține, iar după se fac majoritățile în Parlament, în Consiliile Județene, în consiliile locale”.

Ciolacu: Există discuții

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite în judeţul Vrancea, că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile locale.

„Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (...) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale, prim-ministrul a răspuns: „Fac politică. (...) Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun”, a menţionat Marcel Ciolacu

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite