Kelemen, despre anunţul USR privind atacarea bugetului de stat la CCR: Dacă va exista o astfel de sesizare în 48 de ore, CCR va da o decizie înainte de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Dan Barna, Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / George Călin / Arhivă
Florin Cîţu, Dan Barna, Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / George Călin / Arhivă

Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat la RFI că, în opinia sa, în cazul în care bugetul de stat pe 2022 este atacat la CCR în 48 de ore, judecătorii constituţionali vor da o decizie înainte de finalul anului. Declaraţia liderului UDMR vine în contextul în care USR a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pentru anul următor, votată joi, în Parlament.

Sunt convins că dacă va exista o astfel de sesizare în 48 de ore, CCR înainte de Anul Nou va da o decizie”, susţine vicepremierul Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor a declarat la RFI, în ceea ce priveşte demersul anunţat de USR, de a ataca la Curtea Constituţională bugetului de stat pe anul 2022, că „nu e nimic neconstituţional, dar au acest drept, nimeni nu neagă acest drept”. 

Vicepremierul a mai explicat că „au mai fost astfel de situaţii, legea bugetului a mai fost contestată la CCR în anii precedenţi, de câteva ori. Deci nu există nimic neconstituţional”, însă USR are acest drept. „Dreptul lor nu poate fi îngrădit. Dacă vor să sesizeze Curtea, n-au decât”, a mai completat liderul UDMR. 

Parlamentul a adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. În mod normal, proiectul ar merge la promulgare în două zile, dacă nu va fi atacat la CCR. Dan Barna, vicepreşedinte al USR, a anunţat că partidul său va ataca proiectele la Curtea Constituţională.

În acest context, şeful Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu le-a transmis membrilor USR că orice întârziere a bugetului reprezintă amânarea „nepermis de mult” a măsurilor pentru sprijinirea românilor

„Pentru neruşinaţii de la USR care atacă la CCR bugetul le transmit că orice întârziere se traduce în amânarea nepermis de mult a măsurilor de sprijin pentru oameni! Românii nu se hrănesc cu pancarte şi postări pe reţele de socializare! BIG DISLIKE- ca să înţelegeţi mesajul”, le-a transmis preşedintele social-democrat membrilor USR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite