Parlamentul a adoptat bugetul pentru anul 2022. USR îl atacă la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Dan Barna FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Parlamentul a adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. În mod normal, proiectul ar merge la promulgare în două zile, dacă nu va fi atacat la CCR. Dan Barna, vicepreşedinte al USR, a anunţat că partidul său va ataca proiectele la Curtea Constituţională.

Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

Dan Barna, vicepreşedinte al USR, a anunţat de la tribuna plenului reunit că USR va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte pentru că propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute de către coaliţia de guvernare doar pentru clientela lor politică. „S-a adoptat astăzi un buget al clientelismului, un buget care a probat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat niciun amendament de la USR. USR va ataca la CCR acest buget”, a spus deputatul USR.

Una din marile nemulţumiri ale Uniunii Salvaţi România a fost legată de sprijinul financiar redus pentru comunităţile conduse de primarii USR. „Este de nacceptat ca cetăţenii româniei, cei care au votat USR în comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PPUSL, partid neparlamentar, să fie finanţat prin acest buget, printr-o şmecherie a PNL-PSD, a completat Barna.

Reprezentantul USR l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de faptul că nu şi-a respectat cuvântul privind amendamentele la buget. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite