Iohannis, reacție privind o noua candidatură a lui von der Leyen la șefia Comisiei Europene: Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea UE

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate (CDU) de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Europene. Și preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de susținere.

Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen Foto: Arhivă
Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen Foto: Arhivă

Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene şi de a lucra în același timp pentru soluţii concrete pentru toate statele membre UE şi cetăţeni deopotrivă”, a transmis Klaus Iohannis, pe X.

Similar, preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a salutat anunţul făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și i-a urat succes.

Salut anunțul făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a candida pentru un nou mandat, din partea PPE și îi urez mult succes. În toți acești ani, actuala președintă a demonstrat că poate gestiona crize complicate și că poate găsi soluțiile cele mai bune pentru toate statele membre UE.

De la adoptarea Mecanismului de Redresare și Reziliență - prin care țara noastră beneficiază de o șansă istorică la modernizare - la reducerea dependenței energetice a UE față de Federația Rusă și până la pașii concreți făcuți pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei.

Momentul este cu atât mai semnificativ cu cât votul pentru susținerea candidaturii sale va fi dat la București, în cadrul Congresului PPE, găzduit de PNL pe 6-7 martie. Un eveniment care va aduce în țara noastră delegați din peste 40 de țări, inclusiv șefi de stat și guverne și care va reprezenta o importantă oportunitate pentru România de a consolida legăturile cu cei mai importanți lideri europeni”, a scris Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Așteptată validarea prin vot la București

Vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan, a precizat, luni, că Ursula von der Leyen, actuala șefă a Comisiei Europene, are șanse să primească validarea pentru a fi candidata popularilor pentru încă un mandat la Bruxelles, la Congresul PPE din martie, de la București.

„Sunt convins că Ursula von der Leyen va deveni candidata Partidului Popular European pentru poziția de președintă a Comisiei EuropeneUrsula von der Leyen a anunțat astăzi, după o reuniune a conducerii Uniunii Creștin-Democrate din Germania, intenția de a candida pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea Comisiei Europene”, a scris pe pagina sa de Facebook Siegfried Mureșan.

Candidatura sa va fi supusă la vot la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la București și von der Leyen va deveni, apoi, candidata oficială a PPE și a PNL pentru această poziție în cadrul alegerilor europene din luna iunie. Sunt convins că, în cadrul Congresului de la București, PPE va fi unit și va da un vot clar pentru susținerea Ursulei von der Leyen drept candidat”, a mai spus eurodeputatul, enumerând câteva dintre reușitele actualei Comisii Europene, printre care „adoptarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite