Von der Leyen vrea un nou mandat la șefia Comisiei. Mureșan: Sunt convins că la Congresul PPE va fi dat un vot clar pentru susținerea ei

0
Publicat:

Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE, a precizat că Ursula von der Leyen, actuala șefă a Comisiei Europene, are șanse să primească validarea pentru a fi candidata popularilor pentru încă un mandat la Bruxelles, la Congresul PPE din martie, de la București.

Siegfried Mureșan și Ursula von der Leyen FOTO Facebook S.Mureșan
Siegfried Mureșan și Ursula von der Leyen FOTO Facebook S.Mureșan

„Sunt convins că Ursula von der Leyen va deveni candidata Partidului Popular European pentru poziția de președintă a Comisiei EuropeneUrsula von der Leyen a anunțat astăzi, după o reuniune a conducerii Uniunii Creștin-Democrate din Germania, intenția de a candida pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea Comisiei Europene”, a scris pe pagina sa de Facebook Siegfried Mureșan.

Candidatura sa va fi supusă la vot la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la București și von der Leyen va deveni, apoi, candidata oficială a PPE și a PNL pentru această poziție în cadrul alegerilor europene din luna iunie.Sunt convins că, în cadrul Congresului de la București, PPE va fi unit și va da un vot clar pentru susținerea Ursulei von der Leyen drept candidat”, a completat eurodeputatul.

Președinta Comisiei Europene, susținută de familia noastră politică, încheie un mandat cu rezultate pozitive semnificative, în pofida crizelor majore pe care a trebuit să le gestioneze, precum pandemia de COVID-19 și războiul declanșat de Rusia în Ucraina.Printre reușite actualei Comisii Europene se numără: 1. adoptarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență - cel mai mare plan de investiții din istoria Uniunii Europene și din care țara noastră primește aproape 30 de miliarde de euro, 2. Reducerea dependenței energetice față de Federația Rusă și 3. Începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina”, a conchis Mureșan.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite