Iohannis merge la Constanța pentru Ziua Marinei Române. Ce oficiali mai sunt așteptați

0
Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române, de marți, care vor avea loc în Constanța.

Klaus Iohannis, la Ziua Marinei Române, într-un an precedent FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis, la Ziua Marinei Române, într-un an precedent FOTO Presidency.ro

Administrația Prezidențială s-a limitat în a anunța că șeful statului va fi prezent la Comandamentul Constanța, pentru a participa la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române.

Cel mai probabil la eveniment vor participa și alți oficiali, așa cum se întâmplă an de an, fiind invitați și premierul, precum și șefii celor două Camere, dar și o parte dintre miniștri.

Ultima apariție publică a lui Klaus Iohannis la un eveniment oficial a fost pe 19 iulie, când au depus jurământul Simona Bucura-Oprescu, noua ministră a Muncii, precum și Natalia Intotero, noua ministră a Familei. 

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa marţi la manifestările dedicate Zilei Marinei Române, care vor avea loc, de la ora 10,00, în faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, scrie Agerpres.

Programul evenimentului

Ceremonia va începe cu ridicarea pavilionului, geacului şi marelui pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României şi cu executarea a 21 de salve de tun, conform tradiţiei marinăreşti. După alocuţiunile oficialităţilor şi serviciul religios, vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari care îşi dorm somnul de veci în adâncurile apelor, informează luni Ministerul Apărării Naţionale.

Zeul Neptun îşi va face apariţia din largul mării, printr-o poartă de apă asigurată de remorcherele multifuncţionale „Vânjosul”, „Vârtosul” şi „Voinicul”, pentru a da startul demonstraţiilor, concomitent cu salutul de deschidere a exerciţiului executat de elicoptere şi ambarcaţiuni rapide, care vor purta drapele României, Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene. Momentul va fi urmat de defilarea Navei-şcoală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările şi oceanele lumii, avându-i pe vergi pe cadeţii de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pentru a saluta publicul spectator, în timp ce un elicopter militar va lansa trei scafandri paraşutişti”, se arată într-un comunicat.

Concomitent, pe mare vor defila veliere şi ambarcaţiuni civile, aeronave vor evolua în acrobaţii aeriene, iar pe uscat Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un concert.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite