Iohannis îl felicită pe Rishi Sunak: Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună

0
Publicat:

Președintele României l-a felicitat pe Rishi Sunak, pentru numirea în funcția de prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Iohannis și Ciucă îl felicită pe Rishi Sunak Foto: Presidency
Iohannis și Ciucă îl felicită pe Rishi Sunak Foto: Presidency

Klaus Iohannis i-a transmis noul premier că „așteaptă cu nerăbdare” să lucreze împreună pentru „consolidarea Parteneriatului nostru Strategic”.

„Felicitări, Rishi Sunak, pentru numirea în funcția de Prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru consolidarea Parteneriatului nostru Strategic” , este mesajul președintelui pe Twitter.

Un mesaj de felicitare a venit și din partea premierului României. Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Rishi Sunak pentru funcția de lider al Partidului Conservator și pentru numirea în funcția de prim-ministrul al Marii Britanii. 

„Felicitări Rishi Sunak pentru alegerea ca lider a Partidului Conservator și numirea în funcția de prim-ministru. Îți doresc mult succes în îndeplinirea mandatului tău important și aștept cu nerăbdare să lucrez cu tine pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic” , este mesajul premierului de pe Twitter.

Rishi Sunak, ales luni noul lider al conservatorilor britanici, a fost numit oficial, marţi, în funcția de premier al Regatului Unit de către regele Charles al III-lea după ce acesta din urmă a acceptat demisia lui Liz Truss. Noul lider Partidului Conservator din Marea Britanie a fost invitat să formeze guvernul în cadrul unei întrevederi avute marți dimineața la Palatul Buckingham cu regele Charles al III-lea.

Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, este primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani. Totodată, Sunak este al treilea premier britanic din ultimele două luni, notează Agerpres.

La rândul său, Rishi Sunak a avertizat marţi că vor trebui luate „decizii dificile” pentru îndreptarea „greşelilor” comise în mandatul lui Liz Truss, împinsă să demisioneze după o furtună financiară provocată de programul său economic, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Doresc să-i aduc un omagiu predecesoare mele Liz Truss (...) Au fost făcute unele greşeli. Nu din rea-voinţă sau rele intenţii. În fapt, chiar dimpotrivă. Dar, cu toate acestea, greşeli”, a declarat Sunak în primul său discurs rostit din faţa reşedinţei oficiale din Downing Street 10.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite