Întâlnire de taină a liderilor PNL cu Iohannis. Ce le-ar fi transmis președintele României | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că liderii din conducerea restrânsă a partidului s-au văzut marți seară la Vila Lac cu președinteke Klaus Iohannis, întâlnire care are loc în prag de schimbarea premierilor.

Klaus Iohannis este cel care desemnează premierul FOTO Mediafax
Klaus Iohannis este cel care desemnează premierul FOTO Mediafax

Mai mulți vicepreședinți ai PNL au confirmat pentru „Adevărul” că Nicolae Ciucă, împreună cu prim-vicepreședinții și secretarul general s-ar fi văzut cu șeful statului, marți seară, la Vilac Lac. Însă în partid nu au fost comunicate cele discutate, adică dacă ar fi vorba de schimbarea premierilor. 

În schimb, potrivit DIGI24, care citează surse politice, susțin că Iohannis le-ar fi cerut să „urgenteze” rocada premierilor, astfel încât până pe 1 iunie să se termine toate procedurile. 

Premierul României, Nicolae Ciucă, a precizat că vineri e ziua când, „conform calendarului”, își depune mandatul de șef al Guvernului. Legat de negocierile pentru noul Cabinet, liberalul a subliniat că e varianta respectării protocolului sau rediscutarea fiecărui minister în parte.

Vineri este ziua în care conform calendarului îmi depun mandatul”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o declarație dată la Vila Florica, după celebrarea a 148 de ani de la fondarea PNL. 

Întrebat cum vor avea loc discuțiile pentru noul Guvern, președintele punctat: „Nu am încheiat încă negocierile. Orice formulă, de la cea din protocol, de la cea a asumării ministerelor, e deschisă.”, completând că „există discuții, negocieri”.

Ministere alese din „căciulă”

Nicolae Ciucă nu a vrut să dea un răspuns tranșant privind modul cum va alege fiecare partid, dacă va fi sistem de trageri. „Știți bine cum se fac astfel de negocieri. Modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură”, a punctat premierul.

Ciucă a recunoscut însă că PSD e primul care va alege în ceea ce privește ministerele. „E normal să fie o ierarhizarea de ponderea fiecărui partid în Parlament și în Coaliție”. Practic, ar avea loc sistemul de trageri pe care în urmă cu un an și jumătate Marcel Ciolacu îl ironiza.

Chestionat despre viitorul său politic, liderul PNL nu a dat un răspuns tranșant. „Se consumă ziua de vineri și iau decizie. Până luni iau o decizie”

De asemenea, Nicolae Ciucă a negat că ar fi avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis. „Vom avea o discuție cu domnul președinte după ce finalizăm negocierile. Președintele nu se implică în acest proces, e decizia partidelor ce fac”, a afirmat Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite