Guvernul a convocat comandamentul de iarnă. Ciolacu: Autorităţile să fie pregătite să intervină, indiferent de starea vremii, pentru sprijinirea populaţiei

0
Publicat:

Ciolacu a solicitat convocarea comandamentelor de iarnă la nivelul ministerelor pentru a pregăti măsuri de intervenţie, dacă situaţia o va impune, având în vedere avertizările meteorologice primite de la specialişti.

Nicolae Ciolacu FOTO gov.ro
Nicolae Ciolacu FOTO gov.ro

Comandamentele de iarnă vor fi convocate în duminică, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerului Energiei, conform unuoc imunicat de presă al Guvernului. 

 "Ne asigurăm că, indiferent de starea vremii, de ninsori sau de viscol, nu vor fi probleme legate de aprovizionarea cu energie pentru cetăţeni, spitale, şcoli, obiective sociale. Autorităţile trebuie să fie pregătite să intervină în orice moment, dacă situaţia o cere, pentru sprijinirea populaţiei afectate şi a comunităţilor locale. Ministerul Afacerilor Interne va fi permanent în legătură cu prefecturile pentru a se asigura că la nivel local există capacitatea de intervenţie rapidă", a afirmat prim-ministrul.

De sâmbătă, 25 noiembrie, ora 10.00 și până duminică 26 noiembrie, ora 18.00, se instituie un cod portocaliu de precipitații abundente în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța.

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50...60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Un alt cod portocaliu va intra în vigoare duminică, 26 noiembrie, în intervalul orar 2.00 – 16.00. În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură va fi viscol.

În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.  

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite