Gorghiu îndeamnă românii să uite traumele Revoluției: Avem nevoie de fiecare om, într-un an 2023 dificil

0
Publicat:

Preşedintele interimar al Senatului le-a transmis revoluţionarilor din Decembrie 1989 de la Timişoara să uite traumele acelui moment şi să participe activ la eforturile societăţii româneşti, pentru că este perioadă complicată, iar anul 2023 va fi unul dificil.

Alina Gorghiu FOTO Facebook

  „Sunt bucuroasă că am avut ocazia să fiu alături de ei (participanţii la Revoluţia din 1989 de la Timişoara - n.r.) astăzi şi le urez un lucru pe care li-l urez tuturor românilor: să uite traumele de la Revoluţie, să îşi aducă aminte că au ajutat enorm de mult această Românie cu efortul şi cu curajul lor şi să participe activ la eforturile societăţii româneşti, pentru că perioada este foarte complicată şi avem nevoie de fiecare om într-un 2023 care va fi unul dificil", a declarat presei Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Șefa interimară a Senatului a subliniat că la Timişoara a fost, în mod cert, un exemplu pentru toată ţara, în urmă cu 33 de ani, odată cu Revoluţia începând parcursul proeuropean şi pro-NATO al României.

„Ţara aceasta, de la Revoluţie a început să se modernizeze. Sunt foarte mulţi oameni care merită respectul nostru; eu am venit astăzi, în semn de respect, să îi ascult, să asist la o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean alături de asociaţiile de revoluţionari, iar după luările de cuvânt am încercat să stau de vorbă cu fiecare, să vedem punctual fiecare ce nevoi, ce probleme şi preocupărimai are”, a mai susținut Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai apreciat, potrivit sursei citate, că revoluţionarii au spus lucruri extraordinare, alături de nemulţumirile expuse, arătând că aceste lucruri pot fi acum exprimate liber tocmai datorită dreptului câștigat în urmă cu 33 de ani, dar și subliniind progresele făcute. 

Cu ocazia Zilei Memoriei Victimelor Comunismului și a Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, șeful statului a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989. Premierul a transmis un mesaj în care arată importanța acestei perioade a anului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite