George Simion și-a lansat candidatura la prezidențiale cu un manifest anti-NATO: „România nu va intra în război cât timp eu sunt președintele ei”

0
Publicat:

Liderul AUR George Simion a scris un manifest sâmbătă, înainte de lansarea candidaturii sale la prezidenţiale, în care afirmă ca România „trebuie să rămână în stare de neutralitate”, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

George Simion: Vom fi iarăşi ce am fost FOTO ilustrativă: Inquam Photos / Ilona Andrei
George Simion: Vom fi iarăşi ce am fost FOTO ilustrativă: Inquam Photos / Ilona Andrei

Vreau să feresc România și cetățenii ei de orice conflict. Țara trebuie să rămână în stare de neutralitate și, treptat, să redevenim promotorul păcii în conflictele armate care distrug vieți nevinovate. România nu va intra în război cât timp eu sunt președintele ei”, a scris Simion, sâmbătă, pe site-ul său, înainte să își lanseze candidatura la prezidențiale.

Liderul AUR, George Simion, se aliniază retoricii premierul ungar Viktor Orban, care se opune ajutorului militar acordat Ucrainei și continuă să construiască relații cu președintele rus, Vladimir Putin.

Înainte de a-şi susţine discursul, George Simion a fost validat de cei prezenţi la congresul AUR, prin ridicare de mână, drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale.

Acesta şi-a făcut intrarea pe scena evenimentului de la Arenele Romane în acordurile melodiei „Fie să renască" a trupei Phoenix.

Am tot auzit că preşedintele României este ales de undeva de peste Ocean, de la ambasade. Eu cred că mai este timpul să fie şi cum vrem noi, nu doar cum vor alţii. Am tot auzit care e candidatul nemţilor, candidatul francezilor, care e candidatul americanilor, care e candidatul ruşilor. I-am văzut cum fac sluj pe acolo pe la ambasade. Eu vreau să vă zic că George Simion vrea să fie preşedintele românilor, şi atât. Ambasadorii, să vorbim, sunt bine-veniţi, dar nu la ambasadele lor, ci în birourile noastre. (...) Este timpul, dragi prieteni, ca preşedintele României să fie ales, aici, la Bucureşti. Este timpul ca să nu mai fim trataţi ca o colonie de mâna a doua, este timpul nostru, este timpul ca noi, o ţară bogată, să nu mai avem o populaţie sărăcită", a transmis George Simion, la lansarea candidaturii sale la prezidenţiale, conform Agerpres.

El a promis că atunci când va fi preşedinte toate companiile austriece care activează în România „vor fi controlate corespunzător până în momentul intrării noastre în Schengen".

Legat de programul său pentru România, Simion a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta soluţia cu care AUR vine la guvernare, soluţia "împroprietăririi românilor".

Programul de reconstrucţie a României, prin construcţia a 1 milion de apartamente la preţuri accesibile. Vor spune unii şi alţii, dar, vai, nu este posibil! Este posibil, prin mult, mult efort şi noi ştim să depunem efort şi noi ştim să fim harnici", a afirmat Simion.

Potrivit acestuia, românii nu trebuie să intre în război şi, mai ales, în războaiele altora. „Vrem linişte în ţară şi pace în lume. Cândva, nu demult, am putut să fim promotorii şi mediatorii păcii, vom fi iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât", a adăugat George Simion.

România a aniversat anul acesta, pe 29 martie, 20 de ani de la aderarea la NATO, iar Articolului 5, prevede că toate ţările membre sunt solidare cu oricare alt membru atacat.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite