George Simion: „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat!”. Ce declarație au semnat cei de la AUR pentru a fi primiți în grupul conservatorilor europeni

0
Publicat:

AUR ar fi semnat o declarație pentru sprijinul cauzei ucrainene, pentru a intra în Grupul Conservatorilor din Parlamentul European. Cu toate acestea, liderul AUR, George Simion, nu este de acord cu donarea de către România a unui sistem de rachete PATRIOT către Ucraina.

George Simion, liderul AUR Foto: Inquam Photos George Calin
George Simion, liderul AUR Foto: Inquam Photos George Calin

„Am cerut AUR o declarație oficială scrisă privind sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, fără de care intrarea în grupul CRE nu ar fi fost posibilă, deoarece am fost întotdeauna alături de Kiev”. Declarația a fost făcută de copreședintele grupului CRE și europarlamentarul Frații Italiei (FdI), Nicola Procaccini, scrie ANSA, citată de G4Media.

„I-am rugat pe românii de la AUR să o facă și au fost de acord. (…) Dacă și Orban ar vrea să se alăture mâine conservatorilor, ar trebui să facă același lucru”, a explicat Procaccini.

Conducerea conservatorilor și reformiștilor europeni a aprobat miercuri, 19 iunie 2024, integrarea europarlamentarilor AUR în grup.

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conservatoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion.

Liderul AUR, George Simion, a condamnat, joi, decizia CSAT privind donarea de către România a unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războiaele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război”, a transmis Simion.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite