Fondul de rezervă al Guvernului, sursă pentru alegerile din 25 mai. Ce spune legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea FOTO Mediafax
Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea FOTO Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi că cea mai mare parte din fondul de rezervă al Guvernului se va aloca pentru alegerile europarlamentare şi cele parţiale, care se vor desfăşura pe 25 mai.

„Banii care sunt prevăzuţi în fondul de rezervă urmează să fie alocaţi, în marea lor parte, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, precum şi pentru alegerile parţiale care se vor organiza în anumite primării şi pentru alegerile parţiale parlamentare. Pe 25 mai, practic marea parte din banii de rezervă vor fi cheltuiţi pentru aceste activităţi“, a anunţat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a mai spus că alte cereri de alocări de bani din fondul de rezervă nu pot fi onorate pentru că acesta este limitat. „Există solicitări vechi din partea nu numai a bisericilor, ci şi din partea multor primării. Din păcate, fondul de rezervă al Guvernului nu este suficien“, a mai spus Dragnea

În decembrie, bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost sulimentat cu 100 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru lucrările efectuate de primării în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

De asemenea, Guvernul condus de Victor Ponta a încercat să le trimită primarilor bani din fondul de rezervă. Motivul: cheltuieli urgente în sezonul rece.Motivul: cheltuieli urgente în sezonul rece. Decizia a fost luată pe furiş de Executiv, prin hotărâre, fără ca aprobarea actului normativ să fie anunţată pe site sau la finalul şedinţei de Guvern, aşa cum se întâmplă în cazul unor hotărâri sau ordonanţe de urgenţă uzuale. În hotărâre se arată că repartizarea sumei pe unităţi administrativ-teritoriale se face prin ordin al vicepremierului Liviu Dragnea, pe baza solicitărilor venite de la primării

Ce spune legea

Legea finanţelor publice locale stabileşte că bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului sunt repartizaţi unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, dar numai pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

 Pe aceeaşi temă:

Guvernul a alocat, în ultima şedinţă din acest an, încă 15 milioane lei pentru primari

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a primit, luni, în ultima şedinţă din acest an a Guvernului, încă 15 milioane lei destinate primarilor, pentru plata arieratelor, informează Mediafax.

Liviu Dragnea, cadou de 22 milioane de lei pentru primarii din Vâlcea

Aproape toţi cei 89 de primari din Vâlcea vor primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Consiliul Judeţean, pentru baze sportive, asfaltarea unor drumuri comunale şi introducerea reţelelor de apă şi canalizare. Multe dintre lucrări au fost finalizate încă de acum doi ani, iar primarii au fost daţi în judecată de constructorii neplătiţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite