Liviu Dragnea, cadou de 22 milioane de lei pentru primarii din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii vor fi alocaţi din bugetul ministerului condus de Liviu Dragnea. Foto arhivă Adevărul
Banii vor fi alocaţi din bugetul ministerului condus de Liviu Dragnea. Foto arhivă Adevărul

Aproape toţi cei 89 de primari din Vâlcea vor primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Consiliul Judeţean, pentru baze sportive, asfaltarea unor drumuri comunale şi introducerea reţelelor de apă şi canalizare. Multe dintre lucrări au fost finalizate încă de acum doi ani, iar primarii au fost daţi în judecată de constructorii neplătiţi.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea,  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va aloca 22  milioane de lei primăriilor din Vâlcea pentru 283 de obiective. Vor primi bani atât primarii care care au depus proiecte în urmă cu câţiva ani, pe H.G. 577 şi O.G.7, dar şi aleşii locali care vor să demareze noi investiţii. Vor fi finanţate 283 de obiective, după cum urmează: 

-49 lucrări de alimentare de apă şi staţii de tratare;

-45 lucrări de canalizare şi staţii de epurare;

-156 drumuri comunale;

-9 poduri şi podeţe;

-24 baze sportive.

Lista cu cele 283 de obiective a fost trimisă deja viceprim-ministrului Liviu Dragnea.

„Fondurile se repartizează de la bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Am transmis situaţia cu repartizarea sumelor la minister, am înţeles că toată lumea este mulţumită, indiferent de culoarea politică, primarii sunt mulţumiţi. Lista va fi aprobată de domnul ministru Dragnea, se constituie o listă definitivă care va fi aprobată prin ordin de ministru. Atunci când am repartizat sumele, am ţinut cont de data semnării contractelor, unele dintre ele erau nefinanţate de 3 sau 4 ani şi de populaţia deservită de lucrarea respectivă”, declară preşedintele CJ Vâlcea. 

Primarii din Vâlcea aşteaptă aceste fonduri de câţiva ani de zile. Conturile mai multor instituţii au fost blocate în ultima perioadă de constructorii care nu şi-au primit banii deşi au finalizat lucrările încă din 2012. O astfel de situaţie se înregistrează în comuna Nicolae Bălcescu, unde primăria risca să intre în faliment până la sfârşitul acestei luni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite