Firea acuză AUR de manipulare pe tema legii prevenirii separării copilului de familie: Mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Familiei acuză AUR de manipulare după ce grupul politic ar fi afirmat că centrele de zi, unde mai mulți copii din familii sărace primesc mâncare sau haine, sunt lagăre de exterminare. Firea se așteaptă că instituțiile statului din domeniu să intervină în acest caz. 

Gabriela Firea, ministrul Familiei FOTO: Facebook
Gabriela Firea, ministrul Familiei FOTO: Facebook

„S-a afirmat că cele 150 de centre de zi, unde acești copii din familii sărace primesc mâncare, haine, își fac lecțiile și sunt consiliați, sunt lagăre de exterminare!!! O afirmație halucinantă, chiar rasistă și xenofobă având în vedere chinurile prin care au trecut cetățenii unor etnii în lagăre. Mă adresez tuturor românilor, cu încredere: NIMENI nu le va lua copiii cu forța și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară!!! ADOPȚIILE INTERNAȚIONALE SUNT INTERZISE DE 22 DE ANI în România. Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini!!! În plus, cei mai mulți părinți adoptatori sunt în țară, există datele”, a precizat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Ministrul descrie acțiunea AUR ca o manipulare: „Este o afirmație atât de gravă încât mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină. Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod”.

Gabriela Firea a precizat și că legea prevenirii separării copilului de familie „nu a apărut peste noapte, așa cum mint propagandiștii”.

„Încă din August 2022, proiectul a fost în consultare publică și am preluat toate completările primite. A parcurs circuitul și a primit aviz favorabil de la Ministerul Justiției, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Dezvoltării, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social. După adoptarea în Guvern a fost dezbătută în comisii și votată în plenul Senatului cu 94 de voturi PENTRU, 12 voturi împotrivă și 1 abținere.  A fost votată chiar și în comisiile Camerei Deputaților, acolo unde fac scandal acum, dar a fost întoarsă din plen după ce au început minciunile și manipulările online”, a adăugat ministrul.

Firea a făcut precizarea că legea nu prevede luarea cu forța a copiilor din familiile sărace, vaccinarea cu forța a copiilor, exportarea acestora și nu îi înscrie în baza de date pentru adopții internaționale.

„Legea privind PREVENIREA separării copilului de familie - repet PREVENIREA!!!!!! -, este o lege prin care copiii aflați în situații de vulnerabilitate să fie ajutați real să rămână alături de părinții și frații lor. Scopul legii nu a fost vreodată luarea copiilor din familii ci exact invers - rămânerea lor acolo”,  a punctat ministrul Familiei.

Explicațiile ministrului vin după ce proiectul pentru legea privind prevenirea separării copilului de părinți a încins spiritele între parlamentari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite