Explicațiile lui Ciucă pentru amânarea rotativei: Trebuie să găsim soluții la așteptările societății

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, după ce a anunțat că schimbarea premierilor se amână, că trebuie găsite soluții la așteptările societății și recunoscute prioritățile. Șeful Executivului se arată sigur că discuțiile cu sindicatele din educație se vor finaliza cu bine.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Astăzi, la un an și jumatate de la preluarea mandatului, trebuie să gasim soluții la așteptările societății, recunoscând prioritățile. Înțelegem nevoia de a oferi profesorilor și educatorilor, tuturor celor din învățământ, recunoașterea importanței lor în dezvoltarea acestei țări și pentru viitorul nostru, al copiilor noștri. Așa cum am reușit să găsim împreună soluții pentru problemele cu care ne-am confruntat până acum, sunt sigur că vom finaliza cu bine dialogul început cu sindicatele din educație”, a punctat Nicolae Ciucă, potrivit  unei postări a Guvernului pe Facebook.

Ciucă a punctat că împreună cu ceilalți doi colegi din conducerea Coaliției a decis să își asume în continuare mandatul de premier: „Ca militar, am fost educat să pun mai presus de orice interesul țării și al românilor. Voi face asta și ca om politic și ca șef al Guvernului”.

Totodată, premierul a afirmat că „am trecut împreună peste pandemie, peste efectele războiului de la granițe, peste criza prețurilor la energie și gaze, carburanți” și  „pentru toate, am găsit soluțiile potrivite la timp și resursele necesare pentru a le îndeplini”.

„Guvernul pe care îl conduc și-a asumat responsabilitatea de a fi alături de toți cetățenii acestei țări și de a lua măsurile de susținere a economiei. Împreună, am reușit sa ne ferim de recesiune și să putem intensifica ritmul necesar pentru a ne dezvolta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Șeful Executivului susține că actuala Coaliție de guvernare a oferit „stabilitatea necesară pentru a atrage investiții străine și fonduri europene fără precedent, de peste 22 de miliarde de euro, anul trecut” și a subliniat că „putem continua să creștem resursele necesare pentru a ne ridica nivelul de trai, cu responsabilitate și asumarea celor mai potrivite decizii”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite