Eugen Teodorovici anunță că va candida la prezidențiale. Ce lider a mai dat de înțeles că ar intra în cursă

0
Publicat:

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Dăncilă susține că vrea să candideze la prezidențiale, dar nu a spus dacă independent sau sprijinit de vreun partid politic.

Eugen Teodorovici ar vrea prima funcție în stat FOTO Mediafax
Eugen Teodorovici ar vrea prima funcție în stat FOTO Mediafax

„Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepţia ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată şi mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult şi simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalţi şi de-asta aş opta pentru cea mai înaltă funcţie în stat şi nu cred, ci sper din toată inima ca toţi politicienii care pot să conducă ţara aceasta să îşi dorească şi să se înscrie în cursa din 2024. Aşa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la Aleph News.

Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidenţiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”.

Întrebat dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus că e „o discuţie lungă”: „Eu aş prefera şi mi-aş dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii judeţene, pentru funcţia înaltă în stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani şi a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanţe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost al Finanţelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban cochetează și el cu ideea

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că a anunţat că reflectează foarte serios la această candidatură şi că cel mai probabil va candida. Orban a precizat că obiectivul său fundamental pentru 2024 este să nu câştige PSD Preşedinţia României pentru că dacă câştigă, 10 ani de zile vor avea tot.

„Am anunţat că reflectez foarte serios la această candidatură, cel mai probabil da”, a spus Orban, întrebat dacă se gândeşte să intre în cursa pentru preşedinţia României.

Liderul Forţa dreptei a precizat că ”gândeşte o strategie pentru a maximiza şansele de câştigare a prezidenţialelor cu un candidat decent, democratic”. Despre o forţă de dreapta, Ludovic Orban a menţionat că a deschis un dialog cu potenţiali parteneri din opoziţie care sunt apropiaţi ca gândire politică, cu două formaţiuni, USR şi PMP. „Noi am deschis un dialog. După dialog urmează cooperări, acţiuni comune”, a mai afirmat Orban.

Până în prezent, marile partide nu au început încă să discute concret depsre posibilii candidați la prezidențiale, considerând că e prea devreme. Însă în interiorul PNL Nicolae Ciucă e văzut ca o variantă, în timp ce și la PSD Marcel Ciolacu e văzut ca opțiune, deși pe zona social-democrată arată că e bine receptat Mircea Geoană, actualul secretar general-adjunct al NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite