Drulă îl acuză pe Bode de achiziția de BMW-uri în loc de aparate drugtest. Fostul ministru de interne: E un neterminat. Se urcă pe cadavre

0
Publicat:

Lucian Bode a răspuns acuzațiilor aduse de președintele USR referitor la achiziția de BMW-uri din fonduri europene, în loc de dotarea cu aparate drugtest. Fostul ministru de Interne susține că Cătălin Drulă este lipsit de compasiuni și „se urcă pe cadavre pentru a câștiga puncte politice”.

Lucian Bode, fost ministru de Interne FOTO: Inquam Photos
Lucian Bode, fost ministru de Interne FOTO: Inquam Photos

„Comentez declarația unui neterminat politic, Drulă, care fără nicio urmă de compasiune față de această tragedie se urcă pe cadavre și vrea să câștige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat fonduri europene pentru a achiziționa autospeciale și nu drug teste. Dacă avea puțin creier, și cum nu are din păcate, se documenta și găsea public următoarele informații: proiectul la care face referire cu fonduri europene, sunt de fapt două proiect”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Fostul ministru de Interne a subliniat că „primul proiect prevede achiziționarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat; achiziționarea unui soft care să regleze cele 1.400 de tablete; achiziționarea unui soft care să integreze informațiile dintre aceste tablete; achiziționarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parțial; achiziționarea a 44 de drug teste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură”.

Bode a punctat că ministerul de Interne are procedură de achiziție a 200 de drugteste și 800 de etilometre și s-a arătat convins că echipamentele vor intra în dotarea Poliției Române până la sfârșitul acestui an”.

Acuzațiile președintelui USR

Președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat că proiectul cu finanțare europeană pe care l-au deturnat Lucian Bode și Cătălin Predoiu pentru „a cumpăra BMW-uri de la prietenul președintelui avea inclusiv o componentă de achiziționare aparate DrugTest, printre multe altele”.

„BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanțe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziționate. Asta arată prioritățile lor”, a adăugat acesta, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Cătălin Drulă a subliniat că premierul Ciolacu ar trebui să îl demită pe Cătălin Predoiu „care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliția Română”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite