Bode: Comasarea alegerilor, în interesul românilor. Nu e imposibil dacă există voință politică

0
Publicat:

Secretarul general al PNL a precizat, într- conferință de presă la Sălaj, că o eventuală comasare a alegerilor ar fi în interesul românilor. Lucian Bode susține că decizia politică va fi agreată în coaliție, atunci aceasta trebuie implementată prin lege.

Lucian Bode, secretar general al PNL FOTO: Profimedia
Lucian Bode, secretar general al PNL FOTO: Profimedia

„Dacă această decizie politică este agreată în coaliţie, ea trebuie implementată la nivel de lege, publicată în Monitorul Oficial, cu un an înainte de alegeri. (..)Aşadar, dacă vrem să comasăm alegerile locale cu cele generale, sau ştiu eu, cu alegerile prezidenţiale, ce ar rezulta din analiza specialişţtilor şi din decizia coaliţiei, acest lucru ar trebui să se întâmple la nivel de act normativ trecut prin cele două Camere ale Parlamentului şi promulgat de către preşedinte, cu rezerva şi unui atac la CCR, ceea ce ar prelungi o eventuală publicare în Monitorul Oficial”, a afirmat Lucian Bode, potrivit News.ro.

Liberalul a subliniat că anul viitor va fi unul complicat „pentru cetățeni, pentru români, pentru electori”.

„Nu mi-aş dori ca din acest număr mare de alegeri, se întâmplă o dată la 20 de ani să aibă loc toate alegerile în acelaşi an, să ne trezim cu un absenteism, lipsă de interes din partea românilor pentru aceste alegeri şi să câştige teren şi procente semnificative cei care doresc să ne scoată din Europa, din acordurile euroatlantice şi să trăim noi, în mintea lor, într-un paradis independent”, a adăugat acesta.

Referitor la actuala coaliție de guvernare, Lucian Bode a precizat că PNL și PSD au capacitatea „de a aduce România înainte”.

„Coaliţia la guvernare, PNL-PSD, sunt convins că are capacitatea de a duce România înainte, şi în mandatul lui Marcel Ciolacu, şi în mandatul viitorului prim-ministru, 2024-2028, care va avea cred eu o coaliţie la guvernare tot PNL-PSD. Este puţin timp până la mijlocul lunii septembrie să parcurgem toate aceste etape constituţionale dar nu imposibil, dacă există voinţă politică”, a afirmat secretarul general al PNL, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite