Diana Șoșoacă ia în calcul o candidatură la Primăria Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Şoşoacă a anunţat că se gândeşte să candideze la Primăria Iaşi. Senatoarea l-a acuzat pe edilul Mihai Chirica de „înaltă trădare” pentru că susține independenţa Republicii Moldova. 

Senatoarea a fost măsurată în sondaje pentru președinție FOTO Inquam Photos / George Călin
Senatoarea a fost măsurată în sondaje pentru președinție FOTO Inquam Photos / George Călin

„Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios să candidez la primăria Iaşiului. Cred că voi candida”, a afirmat senatoarea Diana Şoşoacă, potrivit News, în urma unei confruntări publice cu actualul edil. 

Prezentă miercuri în plenul Consiliului Local, în cadrul reuniunii fiind marcată Ziua Unirii Basarabiei cu România, senatoarea a intervenit în timpul discursului primarului Mihai Chirică, pe care l-a acuzat de înaltă trădare, după ce edilul a afirmat că „Moldova nu poate trăi decât independentă, pe picioarele ei, în prosperitate”.

Diana Şoşoacă a susținut că primarul ar trebui să susţină unirea României cu Republica Moldova şi nu independenţa statului vecin.

Senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă în 2021 din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), cu care a intrat în Parlament, și care a fondat partidul S.O.S. România, a afirmat recent că diaspora din Italia i-a cerut să candideze la prezidențiale.

Măsurată și în sondaje, senatoarea nu și-a anunțat încă oficial candidatura.

Diana Șoșoacă este tot mai cunoscută pentru ieșirile sale anti-Occident, mergând de mai multe ori la Ambasada rusă din România. Recent un apropiat al lui Putin, Dmitri Rogozin, fostul șef al Agenției Spațiale ruse, actual senator al regiunii Zaporojie, din sudul Ucrainei, ocupată de Rusia, a promovat pe o rețea de socializare un discurs pro-rus al senatoarei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite