Sosoacă, promovată de oamenii lui Putin. Ce mesaj al senatoarei a distribuit Dmitri Rogoz pe o rețea de socializare rusă

0
Publicat:

Dmitri Rogozin, fostul șef al Agenției Spațiale ruse, actual senator al regiunii Zaporojie, din sudul Ucrainei, care a fost ocupată de Rusia, a publicat pe o rețea de socializare rusească o declarație politică a senatorei Diana Şoşoacă, la cerința acesteia. În textul discursului, lidera S.O.S România, susține printre acuzele la adresa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și secretarului general adjunct la NATO Mircea Geoană, că ar merge și la Moscova pentru a salva România.

Diana Șoșoacă, alături de ambasadorul rus Valeri Kuzmin Foto: Arhivă
Diana Șoșoacă, alături de ambasadorul rus Valeri Kuzmin Foto: Arhivă

Senatorul României, ne-a cerut să publicăm declarația sa politică în Senatul României la 05.03.2024: Transnistria reprezintă un nou măr al discordiei între blocurile de Est și Vest și posibil o nouă sursă de conflict chiar lângă România. Dacă nu se iau măsuri, acest teritoriu ar putea trage în război Moldova, apoi România, care va sprijini Moldova, și astfel Ucraina își va primi atât de dorita participare NATO și UE într-un război pe care l-a pierdut deja. În acest sens, vestea este alarmantă: Moldova pune presiune asupra Transnistriei, dar nu din propria voință, ci la îndemnul stăpânilor săi euro-atlantici. Moldova este doar o minge de ping-pong pentru marile puteri  (...) (și n.r.) riscă să devină o nouă Ucraina, care este împinsă pe calea războiului de către Soroș, un apropiat al Maiei Sandu, de fapt stăpânul ei. Dar Moldova nu este importantă în acest conflict în sine, ci pentru că poate atrage în același conflict România, care este membră a UE și NATO”, se arată în mesajul publicat de Dmitri Rogozin.

Mesajul lui Șoșoacă postat de Dmitri Rogozin Foto: captură de ecran/ VK Dmitri Rogozin
Mesajul lui Șoșoacă postat de Dmitri Rogozin Foto: captură de ecran/ VK Dmitri Rogozin

Potrivit sursei citate, senatoarea Diana Șoșoacă a mai afirmat în mesajul său că soluția pe care o propune pentru detensionarea situației este „revenirea la formatul de negociere 5+2”, adăugând că „Moldova vrea să retragă Rusia din acest format, dar acest lucru este imposibil, deoarece în Transnistria locuiesc 220.000 de cetățeni ruși, iar conform amendamentelor Legii federale a Federației Ruse din 9 noiembrie 2009 „Modificarea Legii federale cu privire la apărare”. ”, Rusia are dreptul la intervenție militară atunci când cetățenii săi sunt în pericol”.

Potrivit mesajului publicat senatorul rus, Șoșoacă susține că „o situație similară se dezvoltă și în Găgăuzia, o altă regiune autonomă a Republicii Moldova, care vrea să primească protecția Rusiei în fața presiunii Moldovei”.

Șoșoacă: Voi merge și la Moscova, că să protejez acest popor 

Diana Șoșoacă mai spune în mesajul publicat de Rogozin că luptă în Parlamentul pentru ca România să nu fie atrasă în conflict, acuzându-l pe secretarul general adjunct la NATO Mircea Geoană de trădare și susținând că va merge la Moscova pentru a salva România.

„Nu ne lipsesc nici bazele americane din România, nici trupele NATO staționate pe teritoriul țării noastre, de parcă am fi o colonie, un stat ocupat, nici cuvintele secretarului adjunct al NATO, candidatul român la președinția României. (...) Domnule Geoană, sunteți unul dintre principalii eroi ai trădării naționale a românilor care au trădat interesele României. Da, domnule Geoană, știm că Occidentul și SUA vor să ne trimită să luptăm în Ucraina, într-un război care nu ne aparține, dar nu vă merge.

De doi ani duc o luptă diplomatică pentru ca România să nu participe la război, am fost de multe ori la ambasada Rusiei tocmai pentru a opri actul tău nebun de a ucide poporul român. Dacă trebuie să protejez acest popor de sinuciderea pe care o comiteți, voi merge și la Moscova, cu toate pericolele și consecințele triste pentru mine. Da, știm, Occidentul și Statele Unite, precum și NATO, vor lupta până la ultimul român pentru a proteja Ucraina! Nu suntem proști și vă rog să nu ne insultați inteligența”, a afirmat Șoșoacă, potrivit sursei citate.

Senatoarea susține că ar fi fost lansate mai multe atacuri împotriva familiei sale, și că în timpul vizitei S.O.S. România în Italia, a anunțat că va începe un demers pentrueliberarea de sub jugul globalist și soroșist”.

De altfel, Diana Șoșoacă a mai avut în trecut și alte ieșiri anti-Occident presa rusă, efectuând printre altele și mai multe vizite la Ambasada rusă, despre care a spus că le face „pentru că are tupeu”.

Declarația pe care senatoarea Diana Șoșoacă, a susținut-o miercuri în cadrul Senatului, poate fi urmărită AICI, începând cu minutul: 1:08:09.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite