PNL propune interzicerea sponsorizării programelor televizate pentru copii, de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc

0
Publicat:

Grupul parlamentar al PNL a depus marți, în Parlament, un amendament care prevede că este interzisă sponsorizarea în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc

Gabriel Andronache a anunțat amendamentul propus de deputații PNL. Foto: Facebook PNL
Gabriel Andronache a anunțat amendamentul propus de deputații PNL. Foto: Facebook PNL

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, a anunțat marți în Parlament inițiativa grupului parlamentar al PNL,. Amendamentul a fost depus în cadrul dezbaterii unei reglementări aflate pe rolul Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, care urmărește reducerea timpului de publicate în cadrul programelor pentru copii.

Andronache a afirmat că „a apărut o anomalie, şi anume emisiuni televizate la ore care în mod evident sunt în afara orelor destinate programelor pentru copii, apar ca fiind susţinute, sponsorizate de operatori din domeniul jocurilor de noroc”.

„De asemenea se impune şi interdicţia publicităţii în cadrul programelor pentru copii la jocurile de noroc la băuturile energizante, la cele alcoolice, la produsele de tutun şi cele de vaping pentru că din punctul nostru de vedere la ora aceasta reglementarea aceasta apare doar într-o normă de aplicare respectiv Codul audiovizualului care nu este o normă primară. Noi considerăm că trebuie să intervenim ca legiuitor în materia aceasta din cauza faptului că apar din ce în ce mai des astfel de situaţii în programele de televiziune care se adresează copiilor”, a completat Andronache.

Dezbatere pe OUG-ul privind jocurile de noroc

În Camera Deputaților urmează să intre în dezbatere ordonanța 20/2023 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

La sfârșitul lunii octombrie Senatul a adoptat proiectul de lege care adoptă ordonanța inițiată de Guvern aduce noi modificări ca de exemplu: niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locaţii, înfiinţarea unui registru al companiilor şi sediilor, precum şi majorarea garanţiilor depuse de companii, obligaţia operatorilor să aibă sediul social în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite