Andronache, PNL: Toate proiectele aflate la Camera Deputaților care constituie jaloane în PNRR au fost adoptate

0
Publicat:

Liderul de grup al din Camera Deputaților susține că toate proiectele de lege aflate în procedură la Camera Deputaților care constituie jaloane sau borne în PNRR au fost adoptate. Andronache a subliniat că va exista o sesiune extraordinară dacă va fi nevoie de ajustări.

Gabriel Andronache, liderul de grup al deputaților PNL FOTO: Facebook
Gabriel Andronache, liderul de grup al deputaților PNL FOTO: Facebook

„Misiune îndeplinită. Toate proiectele de lege aflate în procedură la Camera Deputaților care constituie borne/jaloane în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost adoptate de Camera Deputaților. Prin acest fapt legislativul a accelerat procedura de validare a acestor jaloane de către Comisia Europeană, inclusiv pentru cererea de plată nr.3” a transmis Gabriel Andronache, potrivit unei postări pe Facebook.

Liderul de grup al deputaților PNL a precizat că va exista o sesiune extraordinară pe timpul verii dacă va fi nevoie de ajustări la anumite proiecte de lege.

„Dacă vor fi necesare ajustări, după un eventual control de constituționalitate asupra unora dintre legi, ele se pot realiza rapid, în această vară. Important este ca statul român să primească fondurile din PNRR atât de necesare dezvoltării sale”, a adăugat liberalul.

Reforma pensiilor speciale, adoptată de Parlament

Reforma pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament, fiind preferată doar o supraimpozitare simbolică și fără eliminarea vreunei pensii. Ultimul test ar putea fi cel al CCR, dacă legea e atacată la Curte.

Ambele foruri ale Parlamentului au avut miercuri proceduri-fulger de adoptare a proiectului privind pensiile speciale. Deși inițiativa fusese deja adoptată de ambele Camere cel puțin o dată în ultimele luni, pentru că au intervenit schimbări față de forma inițială, aleșii au preferat să repete procesul de resesizare a acestor foruri, o procedură rar întâlnită la nivelul legislativului.

Inițiativa s-a aplecat asupra următoarelor categorii: magistrați, personal auxiliar de pe lângă instanțe și parchete, personal diplomatic, personalul Curții de Conturi, foști aviatori, funcționari publici parlamentari, militari. În primul rând, nu e eliminată definitiv niciuna din aceste categorii, ci doar unele subcategorii: personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, personalul încadrat pe funcții de execuție specifice în cadrul misiunilor diplomatice, personalul asimilat funcționarilor publici parlamentari. Practic, acești angajați nu vor primi pensie specială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite