Daniel Constantin, despre pactul de coabitare: Este un pact care s-a consumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pre;edintele PC ;i ministru al Agriculturii, Daniel Constantin FOTO Arhiva Adevărul
Pre;edintele PC ;i ministru al Agriculturii, Daniel Constantin FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat marţi că pactul de coabitare între preşedinte şi premier a fost necesar la momentul în care s-a încheiat, dar acesta s-a consumat şi astăzi nu mai poate să producă efecte.


„Eu cred că la momentul acela pactul a fost absolut necesar pentru că a fost depăşit un moment destul de greu, un blocaj politic, şi cred că a fost necesar. Dacă astăzi mai e necesar, trebuie să răspundă cei care l-au semnat. Din punctul meu de vedere, e un pact care s-a consumat şi astăzi nu cred că mai poată să producă efecte. Era necesar pentru acel moment şi atât“, a afirmat liderul PC.

Referitor la disensiunile din cadrul USL, Daniel Constantin a spus că a făcut un apel către colegii săi de alianţă ca, mai întâi să discute în interiorul USL, iar apoi să iasă public.

„Am făcut un apel ca toate discuţiile de acest gen să le facem în interiorul USL şi apoi să ieşim public. Faptul că ne programăm şedinţe, discuţii, conferinţe să vorbim despre unul sau celălalt cred că nu ne fac bine şi oamenii văd“, a  mai spus Constantin.

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

Guvernul va fi reprezentat la discuţiile solicitate de preşedintele Traian Băsescu privind politica externă şi justiţia de către cei doi miniştri de resort, respectiv Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, aceştia urmând să se întâlnească cu doi consilieri ai preşedintelui, a anunţat premierul Ponta.

 Liderul de la palatul Victoria susţine că aşa numitul pact de coabitare nu a fost încheiat cu Traian Băsescu, ci a fost un demers realizat în pentru a detensiona relaţiile dintre liderii executivului în beneficiul electoratului.

„Nu am făcut un pact cu Traian Băsescu. Am făcut un pact cu cetăţenii, prin care am spus că nu-l mai las pe preşedintele Băsescu să conducă şi Guvernul, Parchetele, cum  a făcut-o. Au venit termenele. I-a expirat domnului Morar mandatul. Nu mai ascultă miniştrii de preşedinte, nu mai dă ordine Parlamentului”, a declarat prim-ministrul României.

Liderul PNL, Crin Antonescu, este de părere că discuţia legată de pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta reprezintă un „caraghioslâc“ care ţine din treabă doi miniştri importanţi, pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciu şi p ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite