Cum evoluează negocierile din Coaliție privind lista comună pentru europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat, cu privire la negocierile pentru alegerile europarlamentare, că în ședința de luni a coaliției de guvernare se va dezbate cine ar putea fi femeia ce va fi propusă pentru deschiderea listei comune.

Lucian Romaşcanu: Nu există până în acest moment o decizie Foto: Arhivă
Lucian Romaşcanu: Nu există până în acest moment o decizie Foto: Arhivă

Am fost la acea coaliție, nu s-au dat nume și a rămas că se discută în continuare pentru a găsi cea mai bună variantă, deci eu cel puțin nu am un nume în acest moment. Au fost vehiculate în presă. Cu tot respectul, a fost vehiculată și doamna Kovesi, adică vă zic că nu s-a discutat, în discuția din coaliție, ultima, sau cea mai recentă, s-a decis continuarea discuțiilor pentru a identifica persoana cea mai potrivită pentru așa ceva. Nu există până în acest moment o decizie”, a declarat senatorul Lucian Romaşcanu, la postul B1TV, după ce a fost întrebat despre discuțiile din coaliție cu privire la femeia care va deschide lista pentru alegerile europarlamentare, fiind anterior vehiculate mai multe nume, printre care și Luminița Odobescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a susținut că pe agenda ședinței de luni a coaliției de guvernare se prevăd dezbateri în acest sens.

„În ședința de astăzi probabil că se va merge către aceste nume, probabil că se va merge către persoanele care vor fi testate în sondaje pentru București. O să vedem, sunt și lucruri care țin de proiectele legislative în discuție, și despre guvernare, nu e totul numai alegeri în discuțiile din coaliție”, a explicat Romașcanu.

După cum a relatat Adevărul, săptămâna trecută, conform discuțiilor de până acum din Coaliție, PSD și PNL caută persoane fără carnet de partid, care să deschidă lista alegerilor europarlamentare, consensul fiind că ar trebui să fie o doamnă, fie cu expertiză europeană, fie din zona de antreprenoriat, fie o fostă sportivă cunoscută prin performanțele sale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite