Ciolacu merge la Roma la Congresul PES. Care sunt mizele evenimentului și cu cine se vede premierul

0
Publicat:

Marcel Ciolacu, premier al României și președinte al PSD, merge la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, care va avea loc vineri și sâmbătă la Roma, eveniment la care va fi adoptat programul electoral pentru europarlamentare, dar și prilej de întrevederi cu mai mulți omologi europeni.

Marcel Ciolacu și premierul Spaniei, unul din ei mai importanți lideri PES FOTO Facebook M.Ciolacu
Marcel Ciolacu și premierul Spaniei, unul din ei mai importanți lideri PES FOTO Facebook M.Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, va participa în perioada 1-2 martie 2024 la Congresul PES de la Roma, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.  Cu ocazia reuniunii liderilor social-democrați din Uniunea Europeană, Prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o serie de întrevederi la nivel înalt cu Președintele Guvernului Spaniei Pedro Sánchez, Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, Prim-ministrul Danemarcei Mette Frederiksen, președintele PES Stefan Löfven, candidatul comun al PES pentru președinția Comisiei Europene Nicolas Schmit, precum și cu alți lideri social-democrați din Europa”, este anunțul făcut printr-un comunicat de presă al PSD.

În cadrul congresului se va adopta programul electoral comun al social-democraților pentru Parlamentul European și va fi desemnat candidatul comun al PES pentru președinția Comisiei Europene”, mai arată sursa citată. 

De altfel, un eveniment cu liderii social-democrați europeni ar urma să fie și în luna aprilie, dar la București, cu doar două luni înainte de alegeri. 

PNL organizează Congresul PPE la București

Cel mai mare eveniment în plan local va fi însă organizat de PNL, car eorganizează Congresul PPE de la București, săptămâna viitoare. „Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar și alegerea principalului candidat al partidului. Venirea PPE la București reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România și statele aflate în vecinătatea războiului declanșat de Rusia în Ucraina”, este anunțul făcut de PNL. 

Bucureștiul devine astfel capitala Europei pentru câteva zile. Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care se vor număra președinta Comisiei Europene, președinta Parlamentului European, șefi de state și de guverne, președinții de partide din partea PPE, dar și comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni”, mai punctează sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite